IFS Food 6.1 - auditstandaard voor voedselproducenten | voedselveiligheid

Halfdaagse bedrijfsopleiding

Aalst - 10-09-2020

Inschrijven vanaf €305
€265 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Voorkennis van IFS is een voordeel, maar geen must.

Internationale auditstandaard voor voedselproducenten

Levert jouw bedrijf levensmiddelen aan retailers en andere bedrijven? Dan moet je zich aan verschillende strenge voedselveiligheidsnormen houden. Om ervoor te zorgen dat je voldoende garanties kan afleveren naar jouw klanten toe, laat je jouw bedrijf best auditeren volgens de IFS Food-norm, waarvan versie 6.1 in 2018 verscheen.

Wat is IFS Food 6.1?

IFS Food 6.1 is een internationale norm voor het auditeren van toeleveranciers van retailers en andere bedrijven in de voedselketen. Deze norm werd oorspronkelijk opgezet voor huismerken (private labels) van retailers en groothandelaren, maar is intussen een internationaal erkende standaard, toepasbaar voor alle voedselverwerkende bedrijven in de voedingsmiddelenketen. IFS Food 6.1 biedt een kader om voedselproducerende bedrijven objectief met elkaar te vergelijken en te auditeren.

Audits volgens  International Featured Standards 

IFS staat voor International Featured Standards een geheel van acht normen voor de diverse schakels in de voedselketen. De eigenaars van de IFS Food-norm zijn de Duitse, Franse en Italiaanse retail-organisaties. Het is noodzakelijk dat deze standaard getoetst wordt door een geaccrediteerde onafhankelijke certificatie-instelling.

Sinds juli 2018  is versie 6.1 van de IFS Food de standaard toe te passen norm. 

Halfdaagse bedrijfsinterne normopleiding IFS Food 6.1

De opleiding brengt jouw bedrijf alles bij over de achtergrond van IFS Food 6, de doelstellingen, het auditprotocol en de auditeisen. IFS Food wordt ook vergeleken met andere voedselveiligheidsnormen zoals BRC Food 8 en FSSC 22000. Je krijgt uiteraard ook de kans om vragen te stellen.

Resultaten

Gedurende deze halfdaagse opleiding worden de vereisten van IFS Food versie 6 overlopen en uitgelegd. Dit wordt aangevuld met praktische tools, aangereikt om de nieuwe norm flexibel op te zetten en/of te implementeren in jouw organisatie.

Programma

  • definitie en achtergrond
  • doelstellingen
  • vergelijking met BRC Food 7 en FSSC 22000
  • auditprotocol
  • auditvereisten: overzicht van de vereisten met nieuwigheden, aandachtspunten, praktische tools, tips en tricks voor een succesvolle implementatie
  • besluitvorming
  • afsluitende vraagstelling


 

Doelgroep

Allanta organiseert een halfdaagse IFS-opleiding over IFS Food, specifiek gericht op:
  • bedrijfsleiders,
  • productie- of kwaliteitsverantwoordelijken
  • medewerkers van producerende ondernemingen in de levensmiddelenindustrie.

Jouw coaches

Notebaert Eveline

Coach - Expert

Meer over Eveline

Praktische informatie

Prijs

Leden: €265 / Niet-Leden: €305
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht