Etikettering - 1169/2011 | voedselinformatie

Halfdaagse bedrijfsopleiding

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

Geen voorkennis vereist

Wetgeving van Etikettering van voedingsproducten 

In het najaar van 2011 verscheen de nieuwe Europese Verordening 1169/2011 m.b.t. informatieverstrekking aan de consument. Hiermee wordt de etiketteringsrichtlijn 2000/13/EG en verwante wijzigingen ingetrokken.

De nieuwe wetgeving zorgt voor een reeks wijzigingen en aanpassingen binnen de voedselindustrie, maar ook daar buiten. Er zijn strengere vereisten m.b.t. het verschaffen van verplichte voedselinformatie. Dit impliceert dat bijna alle bestaande verpakkingen, etiketten, folies, zullen moeten worden aangepast. Bijkomend moet nu ook informatie verstrekt worden over allergenen bij niet-voorverpakte levensmiddelen. Midden juli 2014 verscheen het nieuwe KB hieromtrent.

Resultaten

Deze halfdaagse opleiding voor al wie graag verneemt wat er nu juist moet aangepast worden en hoe de wetgever het wil. Ook voor wie een overzicht wil van de verplichtingen of naar bijkomende verduidelijkingen op zoek is kan deze opleiding helderheid brengen in het kluwen van wijzigingen. 

Programma

  • Geschiedenis van de wetgeving informatieverstrekking / etikettering
  • Belang van informatieverstrekking / etikettering
  • Europese Verordening 1169/2014
    • Overzicht vereisten
    • Specifieke aandachtspunten mbt nieuwigheden
    • Praktische toepassing
    • Praktijkvoorbeelden
  • Koninklijk Besluit 17 juli 2014
    • Overzicht vereisten
    • Specifieke aandachtspunten mbt nieuwigheden
    • Praktische toepassing
    • Praktijkvoorbeelden ,
  • Toekomstperspectief
  • Besluitvorming
  • Afsluitende vraagstelling


Volg nu deze Etikettering opleiding live online 

De live online Etikettering opleiding is veel meer dan een doorsnee webinar maar sluit nauw aan met de gekende klassikale trainingen. Nog steeds persoonlijk, praktijkgericht en afgestemd op de deelnemers. Nu niet fysiek naast elkaar, maar via MS Teams. Het opleidingsprogramma is afgesteld op een digitale module waar theorie wordt verduidelijkt door middel van oefeningen. De lesinhoud blijft onveranderd en je ontvangt jouw certificaat achteraf. Maak kennis met Live Online Trainingen.

 

Doelgroep

Deze opleiding richt zicht specifiek tot bedrijfsleiders, productie- en kwaliteitsverantwoordelijken van ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie en hun toeleveranciers (verpakkingen, ingrediënten, transport, dierenvoeding, diensten, ... ).

Jouw coaches

Dobbelaere Isabel

Sr. Consultant - Trainer MVO

Meer over Isabel

Notebaert Eveline

Coach - Expert

Meer over Eveline

Praktische informatie

Annulatievoorwaarden

Voor bedrijfsinterne projecten verwijzen we naar de algemene voorwaarden en de voorwaarden in de aangeboden offerte.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.