BRC Global Standard for Packaging Materials 6 - Norm | Voedselveiligheid

Eendaagse opleiding

Ga hier voor maatwerk op jouw mensen of organisatie. We helpen je snel verder.

 

Norm voor verpakking voor levensmiddelen

De voedingsindustrie hanteert strenge eisen bij de selectie van verpakkingsmaterialen. Zeker wanneer het gaat over verpakkingen in direct contact met levensmiddelen. De aard van het verpakkingsmateriaal is namelijk bepalend voor de mogelijke risico's naar het levensmiddel toe. Van verpakkingsproducenten, die aan de voedingsindustrie leveren, wordt dan ook verwacht dat zij garanties kunnen afleveren met betrekking tot kwaliteit en voedselveiligheid. Vandaar komt steeds meer en meer de vraag of verpakkingsproducenten zich laten certificeren volgens de BRC-standaard. 

Deze heet officieel de Global Standard for Packaging Materials. De norm werd ingevoerd voor producenten van verpakkingsmateriaal of van ander materiaal dat mogelijk in contact komt met levensmiddelen. Het doel? De kwaliteit en voedselveiligheid van verpakkingen verhogen.

BRCGS-certificatie

Als producent van voedselverpakkingen wil je jouw klanten geruststellen over de kwaliteit en de veiligheid van jouw verpakkingsmaterialen. Een BRCGS-certificatie is hiervoor een perfect bewijs.

Na deze eendaagse opleiding ben je als kwaliteitsverantwoordelijke of -medewerker, zaakvoerder, perfect geplaatst om jouw klanten een kwaliteits- en veiligheidsgarantie te bieden, die beide partijen ten goede komt. Een BRC-certificatie is niet alleen positief voor jouw imago, het betekent ook een concurrentieel voordeel en vermindert het aantal klantenaudits, waardoor je kosten bespaart.

Nieuwe Normversie 6

Sinds 1 augustus 2019 is er een nieuwe versie van de BRC-standaard voor verpakkingsmaterialen. Er is een overgangsperiode van zes maanden (februari 2020). Nadien moeten alle alle producenten van verpakkingsmaterialen de versie 6 hanteren. Volg deze opleiding en bouw een kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem uit dat voldoet aan de aangepaste normeisen.

Resultaten

Na het volgen van deze opleiding ben je in staat een kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem uit te bouwen dat voldoet aan de eisen van de BRC-standaard.

Dankzij een BRC-certificaat toon je als producent van verpakkingsmaterialen aan dat jouw producten met aandacht voor voedselveiligheid en kwaliteit zijn geproduceerd. Hierdoor heb je een concurrentieel voordeel t.o.v. andere bedrijven uit de verpakkingsindustrie en verminder je het aantal klantenaudits.

Programma

Inleiding tot de Global Standard for Packaging Materials Auditprotocol Vereisten
  • overzicht van de diverse hoofdstukken
  • aanvullende praktische interpretaties


Volg nu deze BRC Packaging Materials 6 normtraining Llve online 

De online BRC Packaging Materials 6 normtraining is veel meer dan een doorsnee webinar maar sluit nauw aan met de gekende klassikale trainingen. Nog steeds persoonlijk, praktijkgericht en afgestemd op de deelnemers. Nu niet fysiek naast elkaar, maar via MS Teams. Het opleidingsprogramma is afgesteld op een digitale module waar theorie wordt verduidelijkt door middel van oefeningen. De lesinhoud blijft onveranderd en je ontvangt jouw certificaat achteraf. Maak kennis met live Online Training.

 

Doelgroep

kwaliteitsverantwoordelijke of -medewerker, zaakvoerders en iedereen die betrokken is bij de productie van voedselverpakking  

Jouw coaches

Notebaert Eveline

Coach - Expert

Meer over Eveline

Praktische informatie

Annulatievoorwaarden

Voor bedrijfsinterne projecten verwijzen we naar de algemene voorwaarden en de voorwaarden in de aangeboden offerte.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.