BRC Global Standard for Packaging Materials 6 - norm | voedselveiligheid

Eendaagse opleiding

Geel - 18-11-2020

Inschrijven vanaf €518
€450 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

 

Norm voor verpakking voor levensmiddelen

De voedingsindustrie hanteert strenge eisen bij de selectie van verpakkingsmaterialen. Zeker wanneer het gaat over verpakkingen in direct contact met levensmiddelen. De aard van het verpakkingsmateriaal is namelijk bepalend voor de mogelijke risico's naar het levensmiddel toe. Van verpakkingsproducenten, die aan de voedingsindustrie leveren, wordt dan ook verwacht dat zij garanties kunnen afleveren met betrekking tot kwaliteit en voedselveiligheid. Vandaar komt steeds meer en meer de vraag of verpakkingsproducenten zich laten certificeren volgens de BRC-standaard

Deze heet officieel de Global Standard for Packaging Materials. De norm werd ingevoerd voor producenten van verpakkingsmateriaal of van ander materiaal dat mogelijk in contact komt met levensmiddelen. Het doel? De kwaliteit en voedselveiligheid van verpakkingen verhogen.

BRC-certificatie

Als producent van voedselverpakkingen wil je jouw klanten geruststellen over de kwaliteit en de veiligheid van jouw verpakkingsmaterialen. Een BRC-certificatie is hiervoor een perfect bewijs.

Na deze eendaagse opleiding ben je als kwaliteitsverantwoordelijke of -medewerker, zaakvoerder, perfect geplaatst om jouw klanten een kwaliteits- en veiligheidsgarantie te bieden, die beide partijen ten goede komt. Een BRC-certificatie is niet alleen positief voor jouw imago, het betekent ook een concurrentieel voordeel en vermindert het aantal klantenaudits, waardoor je kosten bespaart.

Nieuwe Normversie 6

Sinds 1 augustus 2019 is er een nieuwe versie van de BRC-standaard voor verpakkingsmaterialen. Er is een overgangsperiode van zes maanden (februari 2020). Nadien moeten alle alle producenten van verpakkingsmaterialen de versie 6 hanteren. Volg deze opleiding en bouw een kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem uit dat voldoet aan de aangepaste normeisen.

Resultaten

Na het volgen van deze opleiding ben je in staat een kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem uit te bouwen dat voldoet aan de eisen van de BRC-standaard.

Dankzij een BRC-certificaat toon je als producent van verpakkingsmaterialen aan dat jouw producten met aandacht voor voedselveiligheid en kwaliteit zijn geproduceerd. Hierdoor heb je een concurrentieel voordeel t.o.v. andere bedrijven uit de verpakkingsindustrie en verminder je het aantal klantenaudits.

Programma

Inleiding tot de Global Standard for Packaging Materials Auditprotocol Vereisten
  • overzicht van de diverse hoofdstukken
  • aanvullende praktische interpretaties


Volg nu de BRC Packaging Materials 6 normtraining online 

De online BRC Packaging Materials 6 normtraining is veel meer dan een doorsnee webinar maar sluit nauw aan met de gekende klassikale trainingen. Nog steeds persoonlijk, praktijkgericht en afgestemd op de deelnemers. Nu niet fysiek naast elkaar, maar via MS Teams. Het opleidingsprogramma is afgesteld op een digitale module waar theorie wordt verduidelijkt door middel van oefeningen. De lesinhoud blijft onveranderd en je ontvangt jouw certificaat achteraf. Maak kennis met onze online opleidingen.

 

Doelgroep

kwaliteitsverantwoordelijke of -medewerker, zaakvoerders en iedereen die betrokken is bij de productie van voedselverpakking  

Jouw coaches

Notebaert Eveline

Coach - Expert

Meer over Eveline

Praktische informatie

Prijs

Leden: €450 / Niet-Leden: €518
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht