Food Defense

Eendaagse opleiding

Aalst - 10-06-2020

Geel - 25-11-2020

Inschrijven vanaf €518
€450 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

 

Food Defense is het beveiligen van de productiefaciliteit tegen opzettelijke verontreinigingen. Dit is in tegenstelling tot voedselveiligheid dat onopzettelijke verontreinigingen wil tegengaan.

Na de aanslag van 11 september 2001 heeft de Amerikaanse overheid de Total Food Supply Chain uitgeroepen tot één van de extra te beschermen vitale structuren binnen de Amerikaanse samenleving.

In 2002 werd de Bioterrorism Act aangenomen, heeft de FDA dit concreet gemaakt als Food Defense en moeten alle bedrijven een duidelijk plan hebben. Hun eisen gelden niet alleen voor Amerikaanse ondernemingen, maar ook voor ondernemingen die hun producten op de Amerikaanse markt afzetten. Daarop hebben grote invoerders-retailers met Amerikaanse roots (oa. WalMart) , deze eisen gaan opleggen bij hun buitenlandse leveranciers. ,Actueel worden de eisen van de producten verder doorgevraagd naar hun leveranciers (stroomopwaarts de Total Food Supply Chain).

De CARVER methode kende een grote opgang bij de Amerikaanse bedrijven. In Europa wordt vooral gewerkt met PAS-96 en de normvereisten van IFS.

Omdat Food Defense op een groot aantal domeinen impact heeft binnen een organisatie (onthaal, HRM, technische dienst, sales, contractors) is er een behoefte aan een breed draagvlak binnen de organisatie alsook een zeer duidelijke transparante aanpak.

Deze eendaagse opleiding geeft naast een totaalbeeld van Food Defense ook zeer praktische tools. 

De opleiding is bestemd voor kwaliteitsverantwoordelijken binnen de voedingssector die een systeem willen opzetten ter preventie van opzettelijke contaminaties, opgelegd door de eisen van de normen IFS 6 ISO 22000, FSSC 22000 of om te voldoen aan de eisen van klanten uit de Verenigde Staten.

Programma

  • Als opwarmer bespreken we eerst kort een aantal ,opzettelijke contaminaties en overlopen we ook een aantal incidenten die zich dichter bij huis hebben voorgedaan.
  • In het eerste deel van de workshop wordt een middel ,aangereikt om te bepalen in hoeverre een onderneming gegeerd is voor opzettelijke verontreinigingen (TAA: Threat Awareness by Assessment).
  • In een tweede deel wordt d.m.v. een checklist ,(VACDP: Vulnerability Assessment Critical Defense Point) bepaald waar ,de CDP (Critical Defense Points) ,zijn alsook ,de mogelijke maatregelen ter preventie. Aan de hand van deze voorgaande documenten wordt in het derde deel een praktische interactieve ,oefening gemaakt met als basis een KMO&ndash,voedingsbedrijf.
  • Als afsluiter bekijken we ook wat elk voedingsbedrijf als hulpmiddelen kan voorzien om incidenten en crisissen &ndash, zij het van accidentele dan wel opzettelijke oorsprong  beter het hoofd te bieden en zo de (negatieve) gevolgen te beperken.

Na de workshop ontvangen alle deelnemers een e-copy van beide invuldocumenten. Deze zijn voor zowel kleinere als grotere bedrijven, onmiddellijk toepasbaar.

Jouw coaches

Notebaert Eveline

Coach - Expert

Meer over Eveline

Praktische informatie

Prijs

Leden: €450 / Niet-Leden: €518
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 40% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht