Geen voorkennis vereist
Food Defense is het beveiligen van de bedrijfsgebouwen, de IT-infrastructuur, het eindproduct en het bedrijfsimago tegen opzettelijke verontreinigingen. Dit is in tegenstelling tot wat het resultaat is dat volgt uit een HACCP-analyse, dat onopzettelijke contaminaties wil tegengaan. Deze opleiding leert medewerkers een zo'n voedselveiligheidssysteem opzetten.
Na de aanslag van 11 september 2001 heeft de Amerikaanse overheid de Total Food Supply Chain uitgeroepen tot één van de extra te beschermen vitale structuren binnen de Amerikaanse samenleving. In 2002 werd de Bioterrorism Act aangenomen en sindsdien moeten alle ondernemingen die hun producten op de Amerikaanse markt willen afzetten een duidelijk plan hebben in de context van Food Defense. Mede door het verschijnen van Food Defense in diverse certificatieschema’s zijn ook Europese bedrijven in de voedselketen verplicht om maatregelen te nemen tegen elke vorm van sabotage.
Deze eendaagse opleiding geeft naast een totaalbeeld van Food Defense ook zeer praktische tools om als bedrijf in de voedselketen mee aan de slag te gaan.
De opleiding is bestemd voor kwaliteitsverantwoordelijken en andere betrokken medewerkers binnen de voedingssector die een systeem willen opzetten ter preventie van opzettelijke contaminaties, opgelegd door de eisen vanuit certificatieschema’s of om te voldoen aan de eisen van klanten uit de Verenigde Staten.
Voor bedrijfsinterne projecten verwijzen we naar de algemene voorwaarden en de voorwaarden in de aangeboden offerte.
Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.
info@allanta.beWist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.
Terug naar overzicht