Lean Six Sigma - Yellow Belt

Online of fysieke dagopleiding in de introductie van Lean en Six Sigma verbeteringstechnieken

Hasselt - 04-10-2021

Inschrijven €518
€450 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Geen specifieke voorkennis vereist

Leer de beginselen van Lean Six Sigma in één dag

In onze huidige bedrijfswereld zijn Lean en Six Sigma niet meer weg te denken. Lean Six Sigma is een verbetermethodiek en strategie waarmee je processen en producten continue naar een hogere kwaliteit brengt. In deze eendaagse opleiding ontdek je hoe je beide methoden combineert en zo verspillingen en productiekosten  reduceert. De Yellow Belt is de opstap naar een winstegevende bedrijf.

Komend vanuit Toyota Production System is Lean Manufacturing geadopteerd als de methode in continue verbeteren waarbij de klant centraal staat. Hierbij letten we via Lean op verspillingen en proberen we de waarde doorstroming zoveel mogelijk te optimaliseren. Six Sigma komt vanuit Motorola en is bekend geworden door General Electric. Deze methode richt zich sterk op statistische variatie van processen en hoe deze variatie zo klein mogelijk te maken.

Een Yellow Belt brengt teamleden en de organisatie naar een hoger niveau 

De Yellow Belts leren de Lean Six Sigma methodologie en krijgen coaching in eenvoudige tools binnen de DMAIC methodiek. 

Wie teamleden opleidt tot Yellow Belts vergemakkelijkt een structurele invoer van Lean Six Sigma methoden en technieken op alle niveaus in de organisatie. Spreek als team dezelfde taal maak van jouw verbeterprojecten een succesverhaal. Wie continue verbetert met Lean Six Sigma, maakt jouw bedrijf klaar voor de toekomst.


Vraag naar een offerte op maat


Resultaten

Deelnemers krijgen een eerste introductie in Lean Six Sigma met de nodige hands on tools waarmee het team verbetertechnieken in de praktijk omzet. Een Yellow Belt functioneert perfect als lid in een verbeterteam onder leiding van een Green- of Black Belt. De ondernemende Yellow Belts gaan zelf aan de slag met de opgedane kennis.

Praktijk ervaring van de tools in de cursus zelf. Inzichten in de meest eenvoudige en beste methodieken om zelf met een projectje aan de slag te gaan.

 • maak kennis met Continue Verbeteren
 • leer de beginselen van Lean Six Sigma
 • pak verbeterprojecten aan met de DMAIC methodiekin 5 stappen: Define, Measure, Analyse, Improve en Control
 • ga aan de slag met A3 

Programma

Deze opleiding is afgestemd op maat van de organisatie en beschikbaar als een fysieke eendaagse opleiding of in een online classroom van twee sessies. 

1) Achtergrond Lean Six Sigma

2) Six Sigma stappen

 • Define fase. Wat is het probleem?
 • Measure fase. Wat en hoe kunnen we meten?
 • Analyse fase. Vinden van grondoorzaken
 • Improve fase. Oplossingen generen en uitvoeren 
 • Control fase. Controle plan opstellen en project afsluiting


3) Six Sigma tools

 • Define: Project Charter, Scope, Voice of The Customer
 • Measure: Data collectie en Pareto:
 • Analyse: Proces mapping, Visgraat, 5 why en Brainstorming
 • Improve: Solution Selections, Actions Plan
 • Control: Procedures, RACI, Visual Management, OPL


4) Lean Six Sigma Oefening

 • Lean Six Sigma Oefening
 • Workshop met A3 Problem Solving aan de hand van een praktijkvoorbeeld


Praktische Invulling van de Lean Six Sigma - Yellow Belt bedrijfsinterne opleiding

 • Deze opleiding brengt de tools en methodes op een laag drempelige manier in praktijk
 • De coach betrekt de werknemers gedurende deze eendaagse doormiddel van flipcharts, post-its, brainstormtechnieken en feedback in groep

 

Doelgroep

De eendaagse opleiding is natuurlijk interessant voor alle bedrijfsmedewerkers die op een eenvoudige manier willen continue verbeteren via Lean Six Sigma. De ondernemende Yellow Belts slagen er, samen met de coach, in om zelfstandig kleine verbeterinitiatieven op te starten.

Daarnaast zit de kracht van de Lean Six Sigma - Yellow Belt Training in zijn meervoudige aanpak die meerdere doelgroepen ondersteunt:

 • Zo is de Yellow Belt ideaal voor medewerkers die het procesverbetertaal willen begrijpen en spreken maar voldoende hebben aan de basiskennis. Dit zijn vaak kwaliteitsmensen die wel deelnemen aan procesverbeterwerk en/of projecten, maar minder als projectleider. Ook zie je hier vaak het managementteam aan deelnemen.
 • Twijfel je of Lean Six Sigma iets voor jou is? In deze Lean Six Sigma opleiding maak je op een laagdrempelige kennis met operational excellence.


De Yellow Belt is de ideale opstap naar meer:


Certificatie

Deelname certificaat

Jouw coaches

Paul De Backer

Coach - Senior Expert Continue Verbeteren

Meer over Paul

Praktische informatie

Prijs

Leden: €450 / Niet-Leden: €518
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be