Hoe krijg ik mijn processen onder controle? | Opleidingspakket

Drie workshops in kwaliteitstechnieken voor auditoren en procesverantwoordelijken | 1+1 gratis

Aalst (O-VL) - 02-07-2024 & 03-07-2024

Hasselt - 19-11-2024 & 20-11-2024

Inschrijven €995
€865 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid.

Geen voorkennis vereist. 

Read the English version

Alles start met een goed inzicht in alle aspecten die spelen binnen processen. Vaak verwart men processen met de afdelingen of departementen binnen een organisatie. Dat is een van de redenen waarom in vele organisaties processen vaak moeilijk blijven lopen, en het lijkt alsof KPI’s ons niet helpen om de werking te verbeteren maar eerder aanvoelen als louter een rapportage tool. Processen lopen in de meeste gevallen over afdelingsgrenzen heen. Eens je dit inziet, kunnen we starten met het inventariseren van onze processen.

✔ In dit meerdaags leertraject tonen de coaches hoe je processen goed onder controle krijgt en ga je praktisch aan de slag met de risicoanalyses, KPI’s mét added value en interne auditrapporten.


✔ Breng 1 collega gratis mee naar dezelfde open kalenderopleiding

Met twee samenwerken aan procesoptimalisatie verhoogt de succeskans gigantisch. Daarom mag een tweede deelnemer, uit dezelfde organisatie, samen met jou volledig gratis deelnemen op dezelfde geplande opleidingsdagen. Enkel geldig voor deelnemers die zich voor het volledige opleidingspakket inschrijven. Meer details? opleidingen@allanta.be

Resultaten

  • beschrijf processen aan de hand van een Process Turtle
  • identificeer de grootste risico’s en kansen binnen jouw proces aan de hand van een gestructureerde tool
  • weet het verschil tussen leading en lagging KPI’s
  • stuur KPI’s bij zodat meten écht weten wordt
  • stel een auditrapport op waar de proceseigenaar mee geholpen is om de nodige acties uit te zetten
  • pas PDCA makkelijk toe aan de hand van 3 tools 

Programma

Dag 1: 09:30 - 16:30
Dag 2: 10:00 - 16:00Deze opleiding is een leertraject bestaande uit drie workshops, waar je je ook afzonderlijk voor kan inschrijven:

1. Proces turtles en KPI's opstellen (3u)
In deze workshop breng je jouw processen in kaart aan de hand van Process Turtles en leer je meer over verschillende soorten KPI's. Je krijgt praktische tips & tricks hoe je deze targets SMART definieert. 

2 Interne auditrapporten schrijven (3u)
De coach overloopt de door jou geschreven interne auditrapporten en geeft je ondersteuning hoe je deze zodanig schrijft zodat de proceseigenaar vanuit deze bevindingen een helder beeld krijgt van wat er verbeterd kan worden in zijn/haar proces. 

3. Risicoanalyse op processen van jouw organisatie (6u)

In deze workshop voer je op jouw bestaande processen een risicoanalyse uit en weet je als proceseigenaar waar je best eerst aan werkt. 


Ontdek in deze gids de link van kwaliteitsmanagement met procesoptimalisatie en welke 5 essentiële vaardigheden elke procesverantwoordelijke zou moeten bezitten. 


 

Doelgroep

Deze workshops zijn gericht aan kwaliteits- en procesverantwoordelijken binnen een organisatie (productie, verkoop, ontwikkeling, inkoop, ...) die op zoek zijn naar methodes om makkelijk hun processen te verbeteren. 


Certificatie

Deelnemers krijgen na afloop een Allanta-certificaat van deelname. 


Vervolledig jouw leertraject met een verdiepings- of specialisatieopleiding. Verdieping in problem solving en klachtenbehandeling 


Specialisatie in risicoanalyse op processen

Jouw coaches

An Bonneux

Allanta Coach - Kwaliteit

Meer over An

Nathalie Ziembicki

Allanta Coach - Continu verbeteren

Meer over Nathalie

Praktische informatie

Prijs

Leden: €865 / Niet-Leden: €995
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Bedrijfsinterne opleiding

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.