Risicoanalyse als tool voor jouw organisatie

Eendaagse werklabo

Hasselt - 18-10-2022

Inschrijven €545
€475 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Voor deelname aan deze workshop is proces kennis binnen jouw eigen organisatie nodig.

Een dynamische risicoanalyse is essentieel in een doeltreffend kwaliteitsmanagement

Volgens ISO 9001:2015 is een risicomanagement een expliciete voorwaarde en essentieel voor een doeltreffend kwaliteitsmanagement. ISO-gecertificeerd of niet, elke organisatie gaat best proactief aan de slag met de risico’s & kansen verborgen liggen binnen de processen, zeker in deze uitdagende tijden.

Weet jij hoe je een dynamische risicoanalyse op een strategische, tactische & operationeel niveau toepast? In deze interactieve workshop geeft kwaliteitsexperte, Ilse Gilio de tools voor een pragmatische uitvoering in jouw eigen organisatie.

Voordelen van een geïntrigeerde risicoanalyse in de dagelijkse werking van jouw organisatie

Het is belangrijk de risicoanalyse op een pragmatische manier te integreren in de dagelijkse werking van jouw organisatie. Op basis van een correct uitgevoerde risicoanalyse vergaart jouw organisatie namelijk heel wat waardevolle inzichten. Word er met deze analyse niets nuttigs gedaan, dan bestaat het gevaar dat deze verkregen data op zichzelf geen toegevoegde waarde met zich meebrengt. En dat is jammer! Een correcte risicoanalyse beïnvloedt welke maatregelen jouw bedrijf moet ondernemen die risico's beperken en kansen grijpen. Daarbovenop volg en verifieer je deze acties ook makkelijk doodmiddel van een kwaliteitsmanagementsysteem.

Krijg alvast een brede kijk hoe je risicoanalyse als tool gebruikt in de gratis webinar van het VCK met onze spreker Ilse Gilio. Herbekijk de webinar: Risicoanalyse als tool voor je organisatie

Resultaten

Ga zelfstandig pragmatisch aan de slag met de opzet, de opvolging en beheer van een eigen risicomanagementsysteem passend voor jouw eigen organisatie. Je raakt in staat om binnen jouw bedrijf hiervoor het juiste team samen te stellen.Je komt, samen met een kleine groep deelnemers, op één dag te weten hoe je een risicoanalyse op maat van jouw organisatie als tool gebruikt.

 • maak een goede inventarisatie op van de belangrijkste risico's en kansen binnen jouw eigen bedrijfsprocessen
 • beheer de lange lijst van verbetermogelijkheden die voortkomend uit deze inventarisatie
 • volg de uitvoering en  de check op doeltreffendheid van jouw genomen acties adequaat op 

Programma

Individuele begeleiding in een interactieve groepssessie

Via een interactieve groepssessie ontleedt de coach jouw processen en leggen we samen de gevaren en opportuniteiten bloot. Het aantal deelnemers zijn beperkt, zo blijft een individuele begeleiding gegarandeerd en krijg je oefeningen gebaseerd op jouw eigen voorbeelden. Samen stellen we doelgericht een risicoanalyse op en pas je deze meteen in real life toe. Met een minimum aan extra inspanningen.

Deze interactieve workshop zit boordevol met toepassingsoefeningen en nabesprekingsvormen.

Jouw coach behandelt de volgende topics:

 • overzicht van de bestaande standaarden met betrekking tot het uitvoeren van risico analyse (oa. ISO 31000:2018)
 • Welke risicoanalyse-tools bestaan er?
 • Wat met strategische, tactische en operationele risico' s?
 • Wat met de team samenstelling?
 • Hoe zet je een eigen, tailor-made, risico analyse op?
 • oorzaakanalyse integreren
 • opvolging van genomen acties en de verificatie op effectiviteit ervan


Neem deel en ga actief aan de slag met risico's en onthul jouw kansen


Volg nu deze Risicoanalyse workshop live online 

De Live online Risicoanalyse werklabo is veel meer dan een doorsnee webinar maar sluit nauw aan met de gekende klassikale trainingen. Nog steeds persoonlijk, praktijkgericht en afgestemd op de deelnemers. Nu niet fysiek naast elkaar, maar via MS Teams. Het opleidingsprogramma is afgesteld op een digitale module waar theorie wordt verduidelijkt door middel van oefeningen. De lesinhoud blijft onveranderd en je ontvangt jouw certificaat achteraf. Maak kennis met Live online Trainingen.

 

Doelgroep

De opleiding richt zich op:

 • Kwaliteitsverantwoordelijken
 • Milieuverantwoordelijken
 • Veiligheidsverantwoordelijke
 • Proceseigenaren
 • Algemeen management
 • Team leaders

Jouw coaches

Gilio Ilse

Coach - Senior Expert Kwaliteit

Meer over Ilse

Praktische informatie

Prijs

Leden: €475 / Niet-Leden: €545
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be