Ann De Vlieger

Coach - QSE

  • Quality, Safety and Environment
  • procesmanagement
  • interne audits
  • Lean coach

 

Wie is Ann

Ik zie mezelf als een hands on, no-nonsense coach, met een kritische kijk. Ik help mijn klanten om op een pragmatische manier aan de eisen van de normen en hun klanten te voldoen. Vanuit een kritische externe blik kijk ik naar de ‘hoe’ van processen. Ik ben geïnteresseerd en nieuwsgierig waardoor ik snel de werking van een bedrijf doorgrond, steeds met respect en in nauw overleg met de betrokken medewerkers. Een effectieve manier waardoor mijn adviezen door iedereen gedragen worden.

Mijn aanpak gaat verder dan enkel advies waarin ik vooral sta voor voor een hoge betrokkenheid tijdens de implementatie van diverse kwaliteitssystemen. Ingevoerde adviezen, methodes en veranderingen moeten vooral meerwaarde bieden, dat is voor mij een absolute must. Mensen overtuigen en motiveren om te verbeteren, daar draait het om.

 

Expertise en achtergrond

Ik ben een 15 jaar werkzaam geweest als Quality Manager bij verschillende toeleveranciers binnen de automotive sector. In deze functie voerde ik alle aspecten van kwaliteitsmanagement uit, zowel interne kwaliteitsverbeteringen, kwaliteit naar klanten en leveranciers. Alsook zette ik reeds verschillende zorgsystemen op zoals, ISO 9001, ISO 14001 en IATF 16949.

 

In 2004 richtte ik mijn eigen QP Consult waar ik doelgericht klanten inzicht geef in hun processen en reik ik verbeteringen aan. Ondertussen ben ik binnen QP Consult nu reeds 15 jaar zaakvoerder en senior consultant werkzaam. Mijn activiteiten zijn onder andere analyse en mapping van de bedrijfsprocessen, verbeterprojecten opzetten alsook opzetten van management systemen.
Dit in verschillende sectoren: IT, Textiel, Metaalverwerking (draaien, frezen, ….), dienstverlening en bouw. Daarnaast verzorg ik ook de implementatie van de adviezen en geef ik (in-house) opleidingen rond opzetten van managementsystemen en problemsolving.

 

Schakel me in voor onder andere

 

Ik ben gecertificeerd als
  • Lead auditor QS9001
  • Proces auditor VDA 6.3
  • Black Belt in Lean

 

Aanpak

Ik geloof sterk in samenwerking en overleg voor het uitwerken van projecten. Dankzij overleg raken alle medewerkers meer betrokken en zelf overtuigd van het belang van de wijziging. Ik wil samen met de betrokkenen verstaan wat uitgevoerd wordt en waarom. Dat is dé manier tot efficiënt samenwerken.

 

Tijdens coachmomenten breng ik op een enthousiaste en gedreven manier de deelnemers tot nieuwe inzichten. Voor mij is het belangrijk dat opleidingen zeer interactief zijn met voldoende inbreng van cursisten want ik geloof sterk dat dit een onmisbaar onderdeel is om kennis te verwerven.