Nico Nuyts

Coach - Functioneel veiligheidsmanagement

  • IATF 16949
  • Automotive Core Tools
  • ISO 26262
  • IEC 61508
  • ISO 15504 VDA-scope (ASPICE)

 

Wie is Nico

Als gepassioneerd ingenieur in de elektronica ben ik altijd bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden van de huidige technologieën. Ondersteunen om nieuwe ideeën tot succes te brengen, is dan ook mijn grootste drijfveer. In mijn leven heb ik honderden systemen helpen ontwikkelen. Het is dan ook mijn doel om individuen en bedrijven te ondersteunen bij soortgelijke ontwikkelingen.

Expertise en achtergrond

Al meer dan 25 jaar ondersteun ik productontwikkeling in het correct omgaan met functionele veiligheid. Ik heb alle invalshoeken en uitdagingen wel eens gezien, van OEM tot TIER3. En van ontwikkelaar tot itemintegrator. Ik leerde te begrijpen hoe moeilijk ontwikkelaars het hebben om de doelstellingen van een dergelijke standaard te vatten en op er correct mee om te gaan in hun dagelijkse activiteiten zonder te overdrijven. Ik besloot dat mijn brede ervaring deze mensen kan helpen bij de juiste aanpak en een goed risicomanagement.

Schakel me in voor

Mijn aanpak

Ik begin steeds met de opzet van de context, plaatsing van de normen in de eigen omgeving. Van daaruit probeer ik duidelijk te maken wat de doelstellingen zijn achter de relevante normen. Vervolgens ga ik dieper in op de gebruikte structuur om te laten ervaren hoe de standaard gebruikt kan worden. Eenmaal bekend met de normstructuur, doorloop ik een typisch project om meer vertrouwd beeld te krijgen van de normeisen.