Allanta Automotive – AIAG en VDA

Waarborgen dat een product aan de klanteisen voldoet, is prioriteit nummer 1 binnen de automotive sector. Speciaal voor de sector werden daarom specifieke normen ontwikkeld die focussen op risicomanagement, de verbetering van ontwerp- en productieprocessen en de verhoging van de productkwaliteit en procesbetrouwbaarheid. Wij leiden je graag op in deze materie, zodat je zich steeds in regel kan stellen met de geldende wetgevingen en klanteisen. Verhoog je rendement met onze verschillende oplossingen, opleidingen, advies en audits.

Allanta is officiële partner van VDA QMC opleidingen en verdeler van FMEA Software

Wij zijn sinds 2020 officiële license partner met het Duitse VDA QMC, dat instaat voor het opstellen en de certificatie van VDA-kwaliteitsstandaarden in de automobielindustrie. Laat je bij ons VDA QMC kwalificeren in België en Nederland.

Ook hebben we Audimus uitgekozen als vaste verdeler van FMEA-software. Met deze ontwikkelde Audimus FMEA Designer beschikken wij en onze klanten over een innovatieve, op VBA gebaseerde EXCEL-tool, die de geharmoniseerde FMEA-procedure volgens AIAG & VDA optimaal afdekt.

Allanta is officiële opleidingspartner van VDA QMC voor België en Nederland.Allanta is officiële verdeler van de FMEA Software van Audimus

 


Haal onze automotive opleidingsgidsen  in huis

Gebruik deze gids als een praktisch overzicht om een geschikte opleiding te vinden voor jezelf en jouw collega’s. Voor het gemak van anderstaligen is deze gids in het Engels opgesteld, zodat iedereen gemakkelijk hun weg kunnen vinden in onze oplossingen voor IATF 16949:2016, Core Tools,  VDA 6.3, kwaliteitsmanagementmethoden en relevante ondersteunende systemen.

✔ kom meer te weten over bepaalde topics
✔ vind snel & eenvoudig de bijpassende opleiding of begeleiding
✔ stippel leertrajecten uit met behulp van handige schema’s
✔ weet in één oogopslag welke randvoorwaarden en bewijzen nodig zijn

 


Ontdek onze Automotive opleidingen

Leveranciers richten zich vandaag bovendien steeds meer en meer op de Duitse automotive sector. Onze Allanta Automotive experten helpen je graag in te spelen op deze ontwikkeling met een ruim aanbod aan AIAG en VDA QMC opleidingen. Onze opleidingen binnen de automotive zijn opgedeeld in 5 bundels.

Opleiding IATF 16949:2016 | Allanta opleidingen

Kwaliteitsmanagementsysteem IATF 16949:2016

De toeleveringsketen voor de automobielindustrie vraagt om een uniform kwaliteitssysteem. Net als bij ISO 9001:2015 ondersteunt IATF 16949:2016 organisaties in proces – en risico gebaseerd denken. Onze norm- en auditoropleidingen  helpen het kwaliteitsteam en procesverantwoordelijken de eisen begrijpen en implementeren op de meest efficiëntste wijze.

Ga naar norm en auditor opleidingen IATF 16949:2016


Automotive Core Tools opleidingen | Allanta automotive

Automotive Core Tools

Om te voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van de automobielindustrie is een methodische aanpak van cruciaal belang in alle stadia van het product- en ontwerpproces. De zogenaamde Automotive Core Tools maken het makkelijker de doelstellingen van IATF 16949:2016 te bereiken.

Ontdek alle core tool opleidingen


Opleiding VDA 6.3 Process Auditor | Allanta automotive

VDA QMC kwalificatie en certificatie VDA 6.3

De VDA 6.3 procesaudit is een effectieve procedure voor de beoordeling van processen in verband met planning en fabricage van een product. Deze audits worden meestal uitgevoerd binnen de organisatie of met leveranciers voorafgaand aan serie-release, maar vormen ook een waardevolle bijdrage voor procesoptimalisatie bij reeds bestaande productielijnen. Bovendien vormt de potentieelanalyse – als onderdeel van VDA 6.3 – ook een beproefde methode om nieuwe leveranciers te selecteren.

VDA QMC stelt vele eisen en de kwalificatietrajecten naar een VDA 6.3 Process Auditor zijn niet mals. Onze coaches begeleiden je stap voor stap.

Ga naar de VDA 6.3 opleidingen


Functionele veiligheid opleidingen & coachtrajecten

Functionele veiligheid van E/E-systemen garandeer met ISO 26262:2018

Elektrische- en elektronische systemen in voertuigen moeten aan een bepaald veiligheidsintegriteit voldoen. Deze risicoclassificatie en bijhorende risicobeperkingen worden in ISO 26262:2018 bepaald met een Automotive Safety Integrity Level (ASIL).

Kennismaking met functionele veiligheid van elektrische / elektronische – systemen

Capteer de basiskennis functionele veiligheid

Upgrade het kwaliteitsmanagementsysteem naar het vereiste ASIL-niveau

Ontwikkel een nieuw product ontwikkelen conform het vereiste ASIL-niveau


kwaliteitsmanagement methodes | Allanta automotive

Automotive kwaliteitsmanagement methodes

Naast technieken zijn er verschillende functies en ondersteunende methodes die een managementsysteem ondersteunen waardoor je als organisatie nog beter klanteisen leert identificeren, risico’s verminderen en processen gewoonweg efficiënter maken. Deze opleidingen bieden een reeks hulpmiddelen die in de praktijk bijzonder succesvol zijn.

Ga naar onze kwaliteitsmanagement methodes binnen de automotive


APICS, Lean, Six Sigma en Operational Excellence | Allanta automotive

APICS, Lean, Six Sigma en Operational Excellence

Lean en Six Sigma principes  zijn ook toepasbaar in de automotive, alsook APICS methodes uit de supply chain. Samen met onze partners ondersteunen we organisaties in hun verbeteringsprojecten, of komt een coach langst voor een initiatie van een gekozen verbetertool.

Ga naar onze opleidingen in Operational Excellence


Opleiding in ondersteunende systemen | Allanta automotive

Ondersteunende systemen

Naast opleidingen voor de automotive, is Allanta ook gekend om haar praktijkgerichte opleidingen in diverse managementsystemen, kwaliteitsinstrumenten en verbetermethoden.  Breng jouw organisatie naar een hoger niveau met ondersteunende systemen in kwaliteit, veiligheid of duurzaamheid.

Kwaliteitsmanagement volgens ISO 9001:2015
Energiemanagement volgens ISO 50001:2018
Milieumanagement volgens ISO 14001:2014
Gezond en veilig werken volgens ISO 45001:2018
Informatiebeveiliging volgens de ISO 27001-familie, TISAX en Advanced Information Security Officer in de automobiel


advies en audits | Allanta automotive

Schakel ons in voor advies en audits

Jouw advies- of begeleidingstraject vertrekt steeds vanuit een persoonlijke en praktijkgerichte invalshoek waarin vertrouwen en transparantie voorop staan. Onze adviseurs reiken een mensgerichte totaaloplossing aan die rekening houdt met de specifieke eigenschappen van jouw onderneming en processen.

Ga naar onze advies en begeleidingsprojecten

Schakel onze Allanta Automotive coaches in voor  jouw proces- of productaudits. Als onafhankelijke partner kijken we met een frisse blik en sector overschrijdende ervaring naar jouw managementsystemen, processen en producten.

Ga naar onze automotive audits en diensten