MDR en IVDR voor ziekenhuizen

Eendaagse opleiding

Hasselt - 16-03-2021

Inschrijven €633
€550 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Geen voorkennis vereist

De MDR en IVDR betrekken vele ziekenhuisafdelingen

De Europese publicaties van MDR 2017/745, de verordening voor medische hulpmiddelen en IVDR 2017/746, de verordening voor medische hulpmiddelen voor in-vitro diagnostiek zorgen op het minst gezegd voor heel wat veranderingen in de medische supply chain. Langst één kant spelen fabrikanten, distributeurs en subcontractors een grote rol, maar aan de andere kant krijgen ook de klanten, die deze producten aankopen en gebruiken, bijkomende verantwoordelijkheden. Voor de dagdagelijkse werking van ziekenhuizen is de impact van MDR en IVDR dus groot. 

Een wettelijk script voor ziekenhuisdiensten

Voorkom probleemsituaties en zorg dat het management en verantwoordelijke van ziekenhuisdiensten de nieuwe medische regelgeving begrijpen. Enerzijds geeft de opleiding een duidelijk overzicht van de eisen waar fabrikanten van medische hulpmiddelen en in-vitro diagnostica aan moeten voldoen. Anderzijds krijgen betrokkenen een duidelijk script waarin omschreven staat wat ze zelf moeten naleven en wat deze fabrikanten nodig hebben van ziekenhuizen om aan MDR en IVDR te blijven voldoen. 


Krijg inzicht in de eisen, rol en verantwoordelijkheden in één dag

Resultaten

Ziekenhuizen bleven tot nu min of meer ‘buiten schot’. Nu betrekt de nieuwe regelgeving verschillende diensten en doelgroepen met een eisenpakket waaraan men zich strikt dient te houden. 

Deze eendaagse opleidingssessie gidst je doorheen de MDR en IVDR en laat je ontdekken wat de impact is op jouw specifieke rol binnen het ziekenhuis en op het ziekenhuis in het algemeen.  

De coach geeft je een overzicht van de do's and don'ts zodat ziekenhuisdiensten vervelende situaties voorkomen. 


Programma

Deze eendaagse opleiding neemt deze verantwoordelijken van betrokken ziekenhuisdiensten helemaal mee in het MDR en IVDR verhaal.. De sessies zijn interactief wat betekent dat de coach veel belang hecht aan het uitwisselen van ervaringen. Wie specifieke vragen heeft mag deze tot twee weken voor de sessie indienen. De Allanta expert behandelt deze tijdens de opleiding. 

 

Doelgroep

De MDR en IVDR betrekken in ziekenhuizen volgende diensten en doelgroepen:

De ziekenhuisapotheek, de sterilisatieafdeling, de technische dienst, het klinisch labo, de juridische dienst, de kwaliteitsdienst, ziekenhuishygiëne, ondersteunende diensten zoals aankoop, IT en human resources. Ook het medisch en paramedisch korps zijn een belangrijke partij.

Jouw coaches

Carine Vandervorst

Coach - Senior Expert MD & IVD - Product Manager IVD

Meer over Carine

Praktische informatie

Prijs

Leden: €550 / Niet-Leden: €633
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens klassikale dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht