IFS Food 8 - Auditstandaard voor voedselproducenten | Voedselveiligheid

Halfdaagse bedrijfsopleiding

Ga hier voor maatwerk op jouw mensen of organisatie. We helpen je snel verder.

 

Levert jouw bedrijf levensmiddelen aan retailers en andere bedrijven? Dan moet je je aan verschillende strenge voedselveiligheidsnormen houden. Om ervoor te zorgen dat je voldoende garanties kan afleveren naar jouw klanten toe, laat je jouw bedrijf best auditeren volgens de IFS Food-norm.

Wat is IFS Food 8?

IFS Food 8 is een internationale norm voor het auditeren van toeleveranciers van retailers en andere bedrijven in de voedselketen. Deze norm werd oorspronkelijk opgezet voor huismerken (private labels) van retailers en groothandelaren, maar is intussen een internationaal erkende standaard, toepasbaar voor alle voedselverwerkende bedrijven in de voedingsmiddelenketen. IFS Food 8 biedt een kader om voedselproducerende bedrijven objectief met elkaar te vergelijken en te auditeren.

Audits volgens International Featured Standards 

IFS Staat voor International Featured Standards, een geheel van acht normen voor de diverse schakels in de voedselketen. De eigenaars van de IFS Food-norm zijn de Duitse, Franse en Italiaanse retail-organisaties. Het is noodzakelijk dat deze standaard getoetst wordt door een geaccrediteerde onafhankelijke certificatie-instelling.

Resultaten

Gedurende deze halfdaagse opleiding worden de vereisten van IFS Food versie 7 overlopen en uitgelegd. Dit wordt aangevuld met praktische tools, aangereikt om de nieuwe norm flexibel op te zetten en/of te implementeren in jouw organisatie.

Programma

De opleiding brengt jouw bedrijf alles bij over de achtergrond van IFS Food 8, de doelstellingen, het auditprotocol en de auditeisen. IFS Food wordt ook vergeleken met andere voedselveiligheidsnormen zoals BRC Food 9 en FSSC 22000. Je krijgt uiteraard ook de kans om vragen te stellen.

  • definitie en achtergrond
  • doelstellingen
  • vergelijking met BRC Food 8 en FSSC 22000
  • auditprotocol
  • auditvereisten: overzicht van de vereisten met nieuwigheden, aandachtspunten, praktische tools, tips en tricks voor een succesvolle implementatie
  • besluitvorming
  • afsluitende vraagstelling


 

Doelgroep

Allanta organiseert een halfdaagse IFS-opleiding over IFS Food 7, specifiek gericht op:

  • bedrijfsleiders
  • productie- of kwaliteitsverantwoordelijken
  • medewerkers van producerende ondernemingen in de levensmiddelenindustrie.

Jouw coaches

Notebaert Eveline

Coach - Voedselveiligheid

Meer over Eveline

Praktische informatie

Annulatievoorwaarden

Voor bedrijfsinterne projecten verwijzen we naar de algemene voorwaarden en de voorwaarden in de aangeboden offerte.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.