ISO 14001:2015 - interne auditor volgens ISO 19011:2018 | milieumanagementsysteem

Eendaagse opleiding

Hasselt - 18-11-2020

Inschrijven €518
€450 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Voorkennis van de ISO 14001:2015 norm is noodzakelijk om deze training te kunnen volgen.

ISO 14001:2015 milieuzorg

Een milieumanagementsysteem is, bij voorkeur, een onderdeel van het gangbare managementsysteem en richt zich speciaal op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Via een milieumanagementsysteem wordt structureel aandacht besteed aan milieu in de bedrijfsvoering. Hierbij staan drie belangrijke uitgangspunten centraal: 

 • aan wet- en regelgeving voldoen
 • milieurisico's beheersen
 • permanente verbetering van de milieuprestaties nastreven

Interne milieuaudits evalueren de doeltreffendheid van het milieumanagementsysteem in jouw organisatie. De diverse stappen in het auditproces zijn vastgelegd in de ISO 19011:2018. De resultaten van interne audits geven aanleiding tot structurele verbeteringen van het milieusysteem.

Opleiding ISO 14001:2015 voor interne audits van milieumanagementsystemen

Aangezien de invloed op het milieu bovenaan staat op de lijst van maatschappelijke gevoeligheden, ontwikkelen en implementeren almaar meer ondernemingen een milieumanagementsysteem en laten ze dat volgens de ISO 14001:2015 certificeren om externe erkenning te verwerven voor hun milieu-inspanningen.

ISO 14001:2015 is een internationaal aanvaarde norm die aangeeft waaraan een goed en degelijk milieumanagementsysteem voldoet. De ISO 14001-norm beschrijft de nodige vereisten waarmee een milieuzorgsysteem rekening moet houden. Het visualiseert met andere woorden de milieueffecten, controleert de processen en formuleert en verwezenlijkt de milieudoelstellingen. Zo wordt vorm en inhoud gegeven aan de eigen verantwoordelijkheid van de organisatie ten opzichte van het milieu.

De ISO 14001:2015 is geheel herschreven volgens de algemene High-Level Structure. Volgens deze structuur is ook de ISO 9001:2015 opgebouwd, zodat beide normen perfect samen geïntegreerd en geïmplementeerd kunnen worden.

Nog niet vertrouwd met de ISO 14001:2015-norm? Dan volg je best eerst de opleiding over het opzetten, implementeren en beheren van een milieumanagementsysteem

Resultaten

Je leert de doeltreffendheid van het milieumanagementsysteem in jouw organisatie evalueren door middel van het auditproces volgens ISO 19011:2018. Als competente interne auditor stel je structurele verbeteringen voor van het ISO 14001:2015 milieusysteem en zorg je voor een juiste integratie. 

Programma

 • inleiding tot audits ISO 14001:2015 een overzicht van de eisen volgens ISO 19011
 • auditprogramma en -planning
 • voorbereiding van de audit
 • uitvoering van de audit
 • rapporteren van auditresultaten
 • competenties van auditoren
 • integratie van milieu-audits met kwaliteits- en veiligheidsaudits
 • aandachtspunten voor een zinvolle interne audit met toegevoegde waarde
 • cases en oefeningen

Tijdens deze opleiding wordt op elk moment de relatie gelegd met het milieumanagementsysteem en hoe de vermelde onderwerpen in de praktijk worden omgezet.


Volg nu de ISO 14001:2015 - interne auditor online 

Een online ISO 14001:2015 - interne auditor opleiding is veel meer dan een doorsnee webinar maar sluit nauw aan met de gekende klassikale trainingen. Nog steeds persoonlijk, praktijkgericht en afgestemd op de deelnemers. Nu niet fysiek naast elkaar, maar via MS Teams. Het opleidingsprogramma is afgesteld op een digitale module waar theorie wordt verduidelijkt door middel van oefeningen. De lesinhoud blijft onveranderd en je ontvangt jouw certificaat achteraf. Maak kennis met onze online opleidingen.

Jouw coaches

Wouters Ludo

Senior Trainer - Consultant

Meer over Ludo

Praktische informatie

Prijs

Leden: €450 / Niet-Leden: €518
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht