ISO 45001:2018 - norm | Gezond en veilig werken

Eendaagse opleiding in welzijn en veiligheid

Hasselt - 08-10-2020

Inschrijven €598
€520 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Geen voorkennis vereist

Managementsysteem voor gezond en veilig werken

Elke organisatie is verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van medewerkers en anderen die kunnen worden beïnvloed door haar activiteiten. Deze verplichting omvat ook het bevorderen en beschermen van hun lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Bedrijven die met behulp van ISO 26000 maatschappelijk verantwoord willen ondernemen voeren naast milieumanagement en energiemanagement zeker ook een geïntegreerd managementsysteem voor gezond en veilig werken (G&VW) in. Deze ISO 45001:2018 stelt je in staat jouw werkplekken gezond en veilig in te richten. Breng met deze eendaagse opleiding structureel jouw risico's en kansen in kaart en voorkom werkgerelateerde letstels en gezondheidsproblemen. 

ISO 45001 opleiding

Deze eendaagse normtraining is ideaal voor grote en kleine organisaties die een G&VW‐managementsysteem willen inrichten, implementeren en onderhouden. Op een interactieve manier leer je arbeidsomstandigheden continu verbeteren, gevaren wegnemen en G&VW‐kansen optimaal benutten. Deze ISO 45001:2018 opleiding helpt de doelstellingen in gezond en veilig werken van jouw organisaties bereiken zodat je niet alleen voldoet aan de wettelijke eisen, maar vooral groeit als onderneming. De nadruk van deze opleiding G&VW‐risico's minimaliseren en is de ideale basis voor de opstap naar interne auditoren.

Op basis van de OHSAS 18001:2007

Het ISO 45001 managementsysteem is een uitbreiding van OHSAS 18001 en heeft na een transitieperiode de OHSAS 18001 vervangen.

Deze Allanta opleiding is op maat gemaakt voor bedrijven die ISO 45001 willen implementeren en is uiterst geschikt voor organisaties die gecertificeerd zijn volgens OHSAS 18001 en de overstap willen maken naar de nieuwe ISO-standaard.

G&VW: risico's en kansen

De ISO 45001-norm is gebaseerd op de HLS-structuur en biedt een kader om alle aspecten met het welzijn op de werkvloer structureel en economisch efficiënt te beheren. Dit veiligheids- en gezondheidsmanagementsysteem helpt je aan de wettelijke eisen voldoen. De Allanta coach geeft je tijdens deze normtraining praktische tips hoe je gevaren binnen de werkomgeving weg neemt om zo G&,VW-risico's preventief te minimaliseren. Door beschermende maatregelen te treffen, verbeter je doelgericht jouw bedrijfsprestaties waardoor mogelijke kansen sneller in kaart worden gebracht. 

Resultaten

 • je krijgt duidelijk inzicht in ISO 45001:2018.
 • je kent de verschillen en overeenkomsten met OHSAS 18001:2007, zodat een overschakeling van OHSAS 18001 naar ISO 45001 gemakkelijk kan verlopen.
 • systematische benadering van arbeidsveiligheid, gezondheid en welzijn van werknemers
 • hogere motivatiegraad bij medewerkers
 • effectief voorkomen van arbeidsongevallen
 • verminderen van kosten verbonden aan een ongeval, beroepsziekte, stress

Programma

 • de HLS-structuur en haar opbouw
 • doorlopen van de normparagrafen van ISO 45001:2018 met de nodige oefeningen ter verduidelijking
 • verwijzing naar de OSHAS 18001 met het oog op een vlotte transitie
 • verschillen tussen OHSAS 18001:2007 en ISO 45001:2018


HLS-structuur voor geïntegreerde managementsystemen op HLS-structuur

Dankzij de High-Level Structure (HLS) sluit de ISO 45001:2018 naadloos aan met bestaande managementsystemen als ISO 9001:2015. Ook creëert men een grotere vrijheid in de invulling van de normeisen. Deze hoeven niet meer allemaal gedocumenteerd te worden.

Andere ISO-normen op High-Level Structure: 

 

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot organisaties die ISO 45001 willen implementeren én organisaties die OHSAS 18001 gecertificeerd zijn en de overgang naar ISO 45001 wensen te maken.

 • preventieadviseurs
 •  kwaliteits- veiligheids- en milieumedewerkers
 • KAM-verantwoordelijken die een (geïntegreerd) welzijnsmanagementsysteem proactief willen opzetten en invoeren.
 • organisatieverantwoordelijken of bedrijfsleiders die de meerwaarde van dit managementsysteem willen aftoetsen

Jouw coaches

Wouters Ludo

Senior Trainer - Consultant

Meer over Ludo

Praktische informatie

Prijs

Leden: €520 / Niet-Leden: €598
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht