ISO 45001:2018 - Norm | Managementsysteem voor gezond en veilig werken

Eendaagse opleiding in welzijn en veiligheid

Aalst (O-VL) - 03-09-2024

Hasselt - 24-09-2024

Geel - 19-11-2024

Inschrijven €695
€605 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid.

Geen voorkennis vereist

Gezond en veilig werken volgens ISO 45001 (G&VW)

De ISO 45001:2018 is een managementsysteem die je in staat stelt jouw werkplekken gezond en veilig in te richten. Elke organisatie is verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van medewerkers en anderen die kunnen worden beïnvloed door haar activiteiten. Deze verplichting omvat ook het bevorderen en beschermen van hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het ISO 45001:2015 managementsysteem is een uitbreiding van OHSAS 18001 en heeft na een transitieperiode de OHSAS 18001 vervangen. 

✔ Deze ISO 45001:2018 opleiding helpt de doelstellingen in gezond en veilig werken van jouw organisaties bereiken zodat je niet alleen voldoet aan de wettelijke eisen, maar vooral groeit als onderneming. 

  Resultaten

  Deze eendaagse normopleiding is ideaal voor grote en kleine organisaties die een G&VW‐managementsysteem willen inrichten, implementeren en onderhouden. Op een interactieve manier leer je arbeidsomstandigheden continu verbeteren, gevaren wegnemen en G&VW‐kansen optimaal benutten.

  • je krijgt duidelijk inzicht in ISO 45001:2018.
  • je kent de verschillen en overeenkomsten met OHSAS 18001:2007, zodat een overschakeling van OHSAS 18001 naar ISO 45001 gemakkelijk kan verlopen.
  • systematische benadering van arbeidsveiligheid, gezondheid en welzijn van werknemers
  • hogere motivatiegraad bij medewerkers
  • effectief voorkomen van arbeidsongevallen
  • verminderen van kosten verbonden aan een ongeval, beroepsziekte, stress

  Programma

  ISO 45001-opleiding: G&VW: risico's en kansen

  De ISO 45001-norm is gebaseerd op de HS-structuur en biedt een kader om alle aspecten met het welzijn op de werkvloer structureel en economisch efficiënt te beheren. Dit veiligheids- en gezondheidsmanagementsysteem helpt je aan de wettelijke eisen voldoen. De Allanta coach geeft je tijdens deze normtraining praktische tips hoe je gevaren binnen de werkomgeving weg neemt om zo G&VW-risico's preventief te minimaliseren. Door beschermende maatregelen te treffen, verbeter je doelgericht jouw bedrijfsprestaties waardoor mogelijke kansen sneller in kaart worden gebracht. De nadruk van deze opleiding ligt op G&VW‐risico's minimaliseren en is de ideale basis voor de opstap naar een interne auditor ISO 45001 groeitraject

  Volgende onderwerpen komen zeker aan bod:

  • de HS-structuur en haar opbouw
  • doorlopen van de normparagrafen van ISO 45001:2018 met de nodige oefeningen ter verduidelijking
  • verwijzing naar de OSHAS 18001 met het oog op een vlotte transitie
  • verschillen tussen OHSAS 18001:2007 en ISO 45001:2018

   

  Doelgroep

  Deze opleiding richt zich tot organisaties die ISO 45001:2018 willen implementeren én organisaties die reeds eerder OHSAS 18001 gecertificeerd zijn en de overgang naar ISO-standaard wensen te maken.

  • preventieadviseurs
  • kwaliteits- veiligheids- en milieumedewerkers
  • KAM-verantwoordelijken die een (geïntegreerd) welzijnsmanagementsysteem proactief willen opzetten en invoeren.
  • organisatieverantwoordelijken of bedrijfsleiders die de meerwaarde van dit managementsysteem willen aftoetsen


  Een ISO 45001-certificaat is vaak pas het begin van een safety-georiënteerde organisatie, maar dat is geen garantie voor een gedragsverandering in de veiligheidscultuur van medewerkers. Deze halfdaagse workshop geeft meer zicht in de achterliggende oorzaak van hun veiligheidskeuzes en gedrag.    Geïntegreerde managementsystemen op HS-structuur

  Dankzij de Harmonised Structure (HS) sluit de ISO 45001:2018 naadloos aan met bestaande managementsystemen als ISO 9001:2015. Ook creëert men een grotere vrijheid in de invulling van de normeisen. Bedrijven die met behulp maatschappelijk verantwoord ondernemen voeren naast managementsysteem voor gezond en veilig werken (G&VW), ook een geïntegreerd milieumanagement- en energiemanagementsysteem in. 

  Andere ISO-normen op Harmonised Structure: 

  Certificatie

  Deelnemers ontvangen een Allanta certificaat van deelname.

  Jouw coaches

  De Busser Ria

  Alanta Coach - Kwaliteit

  Meer over Ria

  Ludo Wouters

  Coach - QSE

  Meer over Ludo

  Praktische informatie

  Prijs

  Leden: €605 / Niet-Leden: €695
  De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
  KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

  Opleidingen op maat

  Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

  Contacteer ons voor meer informatie.
  Lunch & lesmateriaal inbegrepen

  Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

  Duur

  Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

  Annulatievoorwaarden

  Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

  Nog vragen?

  Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

  info@allanta.be

   

  Bedrijfsinterne opleiding

  Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
   

  Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
  General Manufacturing & Services
  Automotive
  Food
  Medical

  Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.