ISO 14001:2015 - Norm | Milieumanagementsysteem

Eendaagse opleiding

Hasselt - 08-02-2022

Hasselt - 26-04-2022

Live Online Training - 09-06-2022

Hasselt - 25-08-2022

Aalst - 04-10-2022

Hasselt - 01-12-2022

Inschrijven €621
€540 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Geen voorkennis vereist

Milieumanagement volgens ISO 14001:2015

De ISO 14001-norm beschrijft de nodige vereisten waaraan een milieuzorgsysteem moet voldoen. Een milieumanagementsysteem visualiseert de milieueffecten, controleert de processen en formuleert en verwezenlijkt de milieudoelstellingen. Zodanig op een manier die vorm en inhoud geeft aan de eigen verantwoordelijkheid van de organisatie ten opzichte van het leefmilieu. De milieunorm ISO 14001:2015 is opgebouwd volgens de High-Level-Structure (HLS) waardoor je deze makkelijk integreert op bestaande kwaliteitsmanagementsystemen. 

Voordelen van een milieumanagementsysteem

ISO 14001:2015 is een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft waaraan een goed milieumanagementsysteem zou moeten voldoen. Aangezien de invloed op het milieu bovenaan staat op de lijst van maatschappelijke gevoeligheden, ontwikkelen en implementeren almaar meer ondernemingen dan ook een milieumanagementsysteem en laten ze dat volgens de ISO 14001-norm certificeren om externe erkenning te verwerven voor hun milieu-inspanningen.

Een milieumanagementsysteem richt zich op het beheersen en systematisch verbeteren van prestaties op milieugebied. De ISO 14001:2015 implementeren in jouw organisatie biedt heel wat interessante voordelen. Uiteraard is het belangrijkste pluspunt een duidelijk milieuplan waar jouw organisatie groeit naar betere milieuprestaties door milieurisico's en kansen overzichtelijk in kaart te brengen. Daarbovenop creëert deze ISO-certificering strategische bedrijfsdoelstellingen die rechtstreeks bijdragen tot een positief bedrijfsimago en concurrentieel voordeel.  


  Start jouw groeitraject in milieumanagement

  Resultaten

  Deze Allanta-opleiding geeft je een duidelijk overzicht van de vereisten van de ISO 14001:2015-norm en zorgt ervoor dat je in staat bent om binnen jouw onderneming een milieumanagementsysteem op te zetten, te implementeren en te beheren.

  Programma

  Volg de ISO 14001:2015 - normtraining fysiek of online 

  De Live Online Training  ISO 14001:2015  is veel meer dan een doorsnee webinar maar sluit nauw aan met de gekende klassikale opleidingen. Nog steeds persoonlijk, praktijkgericht en afgestemd op de deelnemers. Nu niet fysiek naast elkaar, maar via MS Teams. Het opleidingsprogramma is afgesteld op een digitale module waar theorie wordt verduidelijkt door middel van oefeningen. Deze fysieke of online eendaagse normtraining is de ideale basis voor de opstap naar jouw interne auditor groeitraject ISO 14001.

  • inleiding tot een milieuzorgsysteem
  • High-Level-Structure (HLS)
  • structuur en hoofdelementen van ISO 14001:2015
  • wettelijke eisen
  • register significante milieuaspecten
  • praktische implementatie van een milieuzorgsysteem
  • diverse praktijkoefeningen
  • integratie met andere zorgsystemen
  • traject tot certificatie


  Methoden: Presentatie, voorbeelden, oefeningen en discussies.

  Geïntegreerde managementsystemen op HLS-structuur

  Dankzij de High-Level Structure (HLS) sluit de ISO 14001:2015 naadloos aan met bestaande managementsystemen als ISO 9001:2015. Bedrijven die echt maatschappelijk verantwoord willen ondernemen, hechten naast milieu, ook voldoende belang aan energiemanagement en het welzijn van medewerkers.

  Andere ISO-normen op High-Level Structure: 

  Jouw coaches

  De Busser Ria

  Coach - Consultant Kwaliteit

  Meer over Ria

  Ludo Wouters

  Senior Trainer - Consultant

  Meer over Ludo

  Praktische informatie

  Prijs

  Leden: €540 / Niet-Leden: €621
  De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
  KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

  Opleidingen op maat

  Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

  Contacteer ons voor meer informatie.
  Lunch & lesmateriaal inbegrepen

  Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

  Duur

  Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

  Annulatievoorwaarden

  Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

  Nog vragen?

  Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

  info@allanta.be