ISO 14001:2015 - norm | milieumanagementsysteem

Eendaagse opleiding

Hasselt - 03-11-2020

Inschrijven €621
€540 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Geen voorkennis vereist

ISO 14001:2015

Bedrijven die met behulp van ISO 26000 maatschappelijk verantwoord willen ondernemen hechten naast energiemanagement en het welzijn van medewerkers, ook voldoende belang aan het milieu. ISO 14001:2015 is een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft waaraan een goed milieumanagementsysteem zou moeten voldoen. Aangezien de invloed op het milieu bovenaan staat op de lijst van maatschappelijke gevoeligheden, ontwikkelen en implementeren almaar meer ondernemingen dan ook een milieumanagementsysteem en laten ze dat volgens de ISO 14001-norm certificeren om externe erkenning te verwerven voor hun milieu-inspanningen.

De ISO 14001-norm beschrijft de nodige vereisten waaraan een milieuzorgsysteem moet voldoen. Een milieumanagementsysteem visualiseert de milieueffecten, controleert de processen en formuleert en verwezenlijkt de milieudoelstellingen en geeft op die manier vorm en inhoud aan de eigen verantwoordelijkheid van de organisatie ten opzichte van het leefmilieu. De milieunorm is opgebouwd volgens de High-Level-Structure waardoor je deze makkelijk kan integreren op bestaande kwaliteitsmanagementsystemen. 

Voordelen van een milieumanagementsysteem

Een milieumanagementsysteem richt zich op het beheersen en systematisch verbeteren van prestaties op milieugebied en maakt deel uit van het gangbare managementsysteem. De ISO 14001:2015 implementeren in jouw organisatie biedt heel wat interessante voordelen. Uiteraard is het belangrijkste pluspunt een duidelijk milieuplan waar jouw organisatie groeit naar betere milieuprestaties door milieurisico's en kansen overzichtelijk in kaart te brengen. Daarbovenop creëert deze ISO-certificering strategische bedrijfsdoelstellingen die rechtstreeks bijdragen tot een positief bedrijfsimago en concurrentieel voordeel.

Via een milieumanagementsysteem wordt structureel aandacht besteed aan milieu in de bedrijfsvoering. Hierbij staan twee belangrijke uitgangspunten centraal:

 • voldoen aan wet- en regelgeving en beheersen van milieurisico's
 • streven naar een permanente verbetering van milieuprestaties van jouw organisatie

Allanta-opleiding over ISO 14001 kwaliteitsmanagement

Deze Allanta-opleiding geeft je een duidelijk overzicht van de vereisten van de ISO 14001:2015-norm en zorgt ervoor dat je in staat bent om binnen jouw onderneming een milieumanagementsysteem op te zetten, te implementeren en te beheren. Deze eendaagse normtraining is de ideale basis voor de opstap naar een interne auditor. 

Resultaten

Deze Allanta-opleiding geeft je een duidelijk overzicht van de vereisten van de ISO 14001:2015-norm en zorgt ervoor dat je in staat bent om binnen jouw onderneming een milieumanagementsysteem op te zetten, te implementeren en te beheren. 

Programma

 • inleiding tot een milieuzorgsysteem
 • high Level Structure
 • structuur en hoofdelementen van ISO 14001:2015
 • wettelijke eisen
 • register significante milieuaspecten
 • praktische implementatie van een milieuzorgsysteem
 • diverse praktijkoefeningen
 • integratie met andere zorgsystemen
 • traject tot certificatie

Methoden: Presentatie, voorbeelden, oefeningen en discussies.


Volg nu de ISO 14001:2015 - normtraining online 

De online de ISO 14001:2015 - normtraining is veel meer dan een doorsnee webinar maar sluit nauw aan met de gekende klassikale opleidingen. Nog steeds persoonlijk, praktijkgericht en afgestemd op de deelnemers. Nu niet fysiek naast elkaar, maar via MS Teams. Het opleidingsprogramma is afgesteld op een digitale module waar theorie wordt verduidelijkt door middel van oefeningen. De lesinhoud blijft onveranderd en je ontvangt jouw certificaat achteraf. Maak kennis met onze online opleidingen.

Geïntegreerde managementsystemen op HLS-structuur

Dankzij de High-Level Structure (HLS) sluit de ISO 14001:2015 naadloos aan met bestaande managementsystemen als ISO 9001:2015. Ook creëert men een grotere vrijheid in de invulling van de normeisen. Deze hoeven niet meer allemaal gedocumenteerd te worden.

Andere ISO-normen op High-Level Structure: 

Jouw coaches

De Busser Ria

Coach - Consultant

Meer over Ria

Wouters Ludo

Senior Trainer - Consultant

Meer over Ludo

Praktische informatie

Prijs

Leden: €540 / Niet-Leden: €621
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht