Logistieke Ontwikkelingstraject | Supply Chain Management - SCM

vijfdaagse workshop

Hasselt - 27-10-2020 & 28-10-2020 & 29-10-2020 & 04-11-2020 & 05-11-2020

Inschrijven €1750
€1250 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Er wordt verwacht dat je over een basis kennis logistiek beschikt.

Tijdens deze vijfdaagse opleiding krijg je op een interactieve manier inzicht op de in's & out's van de totale supply chain. Til jezelf naar een hoger niveau door je kennis en skills verder aan te scherpen. Verbeter processen door de uitgeschreven methodieken nadien in de praktijk toe te passen.

Logistieke professionals en teamleaders

Dit traject richt zich op logistieke professionals die hun kennis en skills verder willen ontwikkelen. Zowel de startende teamleader die de volgende stap wil zetten als de ervaren warehouse manager die zijn kennis wil verruimen krijgt hierin een waaier aan aspecten en tools aangereikt.

Meer dan tijdig leveren

Logiestiek management gaat verder dan flexibiliteit en tijdig leveren. Niet alleen de bedrijfsprocessen en systemen dienen geoptimaliseerd te worden, de fysieke inrichting en organisatie voeldoen best aan bepaalde structuren. Onze Allanta expert in logiestieke ontwikkeling dompelt je onder in de wereld van Supply Chain Management. Samen worden onmisbare begrippen overlopen en ontdek je het nut om concrete logistieke doelstellingen op te stellen en hierin continu in te verbeteren.

Klantgericht en kostenbesparend

Leer logistieke prestaties door de ogen van jouw klant te bekijken en KPI's op te stellen.
Via een vast stappenplan analyseer je de verschillende metingen, zowel externe invloeden als de prestaties in het magazijn. Op basis van de resultaten en input van meerdere partijen pas je de besturing van de supply chain volledig aan op maat van de markt. Door bewust alle logistieke elementen te integreren in je doelstellingen en beleid creëer je een efficiënte logistieke cultuur die volledig in lijn ligt met de verwachtingen van klanten en leveranciers. Met als gevolg minder waste en voorraden, lagere kosten en een hoge capaciteitsbenutting en klanttevredenheid.

Intens en interactief

Omwille van het intensief karakter worden theorie en praktijk afgewisseld verspreid over een langdurige periode. De interactieve opleiding loopt twee maanden, maar gaat wekelijks door en steeds op dezelfde dag zodat je deze momenten makkelijk kan inplannen en verwerken. Niet alleen toegankelijk, maar vooral handig om de opgedane kennis steeds te kunnen toetsen in jouw eigen supply chain en ervaringen te sparren met de expert en deelnemers. 

Resultaten

Na het volgen van deze intense en interactieve training zal je in staat zijn om nadien de aangeleerde technieken naadloos toe te passen in je eigen afdeling of bedrijf. Dit rekening houdend met de interne en externe stakeholders met als doel te noden van de klant te bevredigen.

Programma

Dag 1: Inleiding:

 • Wat is supply chain management?
 • begrippen
 • processen


Dag 2: Logistieke prestatie indicatoren

 • meten en rapporteren
 • vast stappenplan
 • interne en externe prestatiemetingen


Dag 3: besturing van de supply chain

 • optimalisatie van je eigen afdeling/ lijn/ shift
 • verschillende methoden van analyse
 • management filosofieën
 • projectmanagement


Dag 4: Voorraadbeheer:

 • het onderscheiden van verschillende type voorraden
 • systemen voor het aanvullen van voorraden


Dag 5: Fysieke distributie:

 • capaciteitsplanning en organisatie
 • evaluatie leveranciers

 

Doelgroep

 • logistieke professionals 
 • startende teamleader 
 • ervaren warehouse managers

Jouw coaches

Giovanni Patanè

Coach - Expert supply chain

Meer over Giovanni

Praktische informatie

Prijs

Leden: €1250 / Niet-Leden: €1750
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht