MDSAP - Medical Device Single Audit Program

Tweedaagse opleiding kwaliteitsverantwoordelijken en RA managers

Hasselt - 14-03-2023 & 15-03-2023

Aalst - 02-10-2023 & 03-10-2023

Inschrijven €995
€865 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

 

Klasse II, III en IV in het buitenland

Het Medical Device Singe Audit Process (MDSAP) is een verplicht traject voor elke fabrikant die zijn klasse II, III en IV medische hulpmiddelen in Canada op de markt wil brengen of reeds brengt. 

Vandaag zijn certificaties, zoals bijvoorbeeld de 'Candian Medical Device Regulation (CMDR), onder de MDSAP gebracht. Wegens de beperkte beschikbaarheid van MDSAP erkende auditorganisaties, start men best zo snel mogelijk op met de invoering van een MDSAP conform systeem. In deze tweedaagse Allanta opleiding overlopen we alle criteria.

Wat is MDSAP

Vanuit het International Medical Device Regulators Forum (IMDRF) werd MDSAP ontwikkeld. De Food and Drug Administration (FDA) nam hierbij het voortouw en werkte het programma uit in samenwerking met de competente autoriteiten van Australië, Brazilië, Canada en Japan. De Europese Commissie treedt op als waarnemer in het internationale MDSAP proefprogramma. 

Een uniforme audit

MDSAP maakt het voor de fabrikanten van medische hulpmiddelen mogelijk om via een MDSAP erkende auditorganisatie met één enkele audit aan de wettelijke marktvereisten van Healty Canada te voldoen. Het MDSAP-auditproces is volledig operationeel. Wie aan het MDSAP programma deelneemt, versnelt aanzienlijk de markttoegang van zijn medisch hulpmiddel in deze vijf genoemde landen. 

Resultaten

Na afloop van de opleiding kan de cursist(e) het bestaande kwaliteitssysteem aftoetsen aan de MDSAP-vereisten of een kwaliteitssysteem opzetten volgens de MDSAP-richtlijnen.

Programma

MDSAP tweedaagse opleiding

Onze tweedaagse opleiding leer je alles over de historiek en context van MDSAP. De coach geeft je een overzicht van de criteria en maakt je wegwijs in het verloop van het auditproces. 

Tijdens deze opleiding worden de volgende aspecten behandeld:

  • historiek en context
  • overlopen van de MDSAP-criteria
  • verloop auditproces

Naast een theoretische maar interactieve aanpak, verloopt het leerproces ervarings- en praktijkgericht.

 

Doelgroep

Dankzij de gerichte inhoud is deze opleiding op maat voor kwaliteitsverantwoordelijken en RA managers. Ook werknemers, subcontractors en consulenten die betrokken zijn bij het opzetten van kwaliteitsmanagementsystemen als ISO 13485:2016 hebben baat bij deze cursus.

  • Kwaliteitsverantwoordelijken
  • Leidinggevenden
  • RA-Managers van fabrikanten van medische hulpmiddelen
  • Interne en externe auditoren

Jouw coaches

Carine Vandervorst

Coach - Senior Expert MD & IVD - Product Manager IVD

Meer over Carine

Leekens Bart

Coach - Senior Expert MD

Meer over Bart

Praktische informatie

Prijs

Leden: €865 / Niet-Leden: €995
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be