14 maart 2019

Het is tijd voor jouw upgrade in product safety and conformity

Wie de functie van Product Safety and Confomity Representative (productveiligheidsfunctionarissen) uitoefent in de automotive supply chain krijgt sinds kort bijkomende verantwoordelijkheden. Een groot aantal autofabrikanten eisen van haar leveranciers een upgrade van PSB naar PSCR.  Lees hier hoe je dat doet.

Wat doet een Product Safety and Conformity Representative

De Product Safety and Conformity Representative (PSCR) is dé expert en aanspreekpunt voor managers en klanten. Als het gaat om productaansprakelijkheid, doet men beroep op de PSCR als wettelijke vertegenwoordiger. Deze productveiligheidsfunctionaris volgt het product op binnen de productieomgeving en op de automobiele markt.

Conformiteitsheidsrisico’s

Naast veiligheid moet je, binnen het productontwikkelingsproces, nu ook conformiteitsrisico’s doelgericht bepalen, minimaliseren en beheren. Mochten er duidelijk onveilige producten de markt betreden die niet conform zijn met de wettelijke vereisten, is de functionaris verplicht het nodige te doen. Het is dus een uitgebreid takenpakket die voortdurend in verandering zit. Om ervoor te zorgen dat je als PSCR deze uitdagingen correct implementeert in jouw organisatie, raadt Allanta je aan je kennis grondig te upgraden.

PSCR opleiding

Wat leer ik tijdens deze upgrade training?

Mijn resultaten

Bij succesvolle deelname ontvang je een PSCR-certificaat uitgereikt door VDA QMC

 

Laat je coachen door Allanta vzw

Meer blogs