7 januari 2021

VDA QMC benoemt coach Ilya als erkende FMEA trainer en examinator

Sinds januari 2021 heeft Allanta er een VDA QMC gekwalificeerde trainer en examinator bij. Deze goedkeuring maakt onze AIAG VDA FMEA opleidingen uniek in België en Nederland. Waarom dat zo is, lees je in deze blog.

Het nieuwe jaar is alvast goed gestart voor onze automotive coach Ilya. Begin januari kreeg hij de officiële bevestiging van VDA QMC dat hij gekwalificeerd is als trainer en examinator voor erkende FMEA opleidingen.

Onze VDA QMC coaches bestaan nu uit Harry Muijzers, Ilya Vranken en Josse Ven.

Wie is VDA QMC?

De quality center of automotive association in Duitsland VDA QMC heeft een wereldwijd netwerk opgebouwd met VDA QMC licentiepartners met als doel de automotive industrie in alle relevante regio’s te ondersteunen met opleidingen en kwalificaties volgens de VDA standaarden. Allanta vzw is de enige licentiepartner van VDA QMC voor België en Nederland, waar we dan ook als enige deze opleidingen mogen aanbieden.

Dit betekent natuurlijk wel dat onze coaches ook zelf de nodige opleidingen moeten volgen en ook de kwalificaties hiervoor moeten binnenhalen. Voor de FMEA opleidingen van VDA QMC is dit dus nu ook gebeurd.

We hebben de FMEA basisopleiding volgens de VDA QMC methodiek in ons aanbod, aangevuld met verschillende verdiepingsworkshops en begeleidingstrajecten.

Maak er een topjaar van en word expert in de geharmoniseerde AIAG & VDA FMEA.

Welke FMEA opleidingen zijn voor jou het meest geschikt?

Jouw ideaal leertraject voor FMEA

 

1 AIAG & VDA FMEA – Refresher Workshop (VDA QMC ID 441)

Deze FMEA upgrade training wordt niet langer aangeboden door VDA QMC. In plaats daarvan raden we de Basic Training Harmonized AIAG & VDA FMEA (VDA QMC ID 442) aan.

Veel automotive bedrijven vragen zich af wanneer ze moeten overstappen van de oude naar de geharmoniseerde AIAG VDA FMEA. In deze hapklare video benoemt Ilya drie triggers om de transitie te maken.

2 Basic Training Harmonized AIAG & VDA FMEA (VDA QMC ID 442)

Voor deze opleiding is geen voorkennis noodzakelijk. Onze coach Ilya maakt in twee dagen beginners vertrouwd met de FMEA methodes. Acht weken later komen we opnieuw samen in een webinar waarin we ervaringen uitwisselen en vragen kunnen stellen.

3 Design FMEA

In deze AIAG VDA Design FMEA eendaagse leert de organisatie een risicoanalyse uitvoeren bij (product)ontwerpen volgens de nieuwe 6 stappen.

4 Process FMEA

In deze eendaagse workshop leert het kwaliteit- en productieteam AIAG VDA Process FMEA begrijpen en implementeren.

5 FMEA MSR & FMEDA

Aangezien de drivers assistance functionaliteiten en connectiviteit steeds belangrijker wordt in auto’s, ligt de focus hier vooral op FMEA voor electronica. Een eendaagse training waar deelnemers werken met een case en een tweede dag waarin de coach samen met jou bedrijfsintern aan de slag gaat.

6 FMEA Moderator

Het FMEA proces is een complex gegeven. Al aan een externe FMEA moderator gedacht voor de risicoanalyse voor jouw systeem, product of proces?

7 Reverse FMEA

Reverse FMEA is voor verschillende automotive bedrijven een nieuw begrip. In deze hapklare video legt Ilya het begrip Reverse FMEA uit en waarom het zo nuttig is om deze techniek te gebruiken op de werkvloer.

Wie is Ilya Vranken?

Ik ben een gedreven veertiger gepassioneerd door alles wat met automotive quality te maken heeft. Dit gaat van kwaliteit op de werkvloer alsook kwaliteit op management level.
Eerlijkheid en vertrouwen zijn voor mij de belangrijkste waarden en zijn de basis voor elke samenwerking. Deze eigenschappen, samen met een gezond gevoel voor humor, draag ik mee in mijn interne en externe projecten. Lees meer. 

Meer blogs