10 februari 2023

Functionele veiligheid van E/E-systemen garandeer je met ISO 26262:2018

Voertuigen zitten vol met vernuftige elektronica en apparatuur die bijdragen aan de aangename gebruikservaring. Geweldig voor de eindgebruiker, maar steeds complexer voor productontwikkelaars in de automobielindustrie. Hoe verhinder je risico’s op designfouten zodat de eindgebruiker niet in gevaar komt wanneer een E/E-systeem het laat afweten?

Functional safety beheer je stapsgewijs dankzij ISO 26262 en dat doorheen de volledige productontwikkeling, productie en het gebruik tot aan de ontmanteling van E/E-systemen. Via deze geïntegreerde en risicogebaseerde aanpak kan je aan de wetgever aantonen dat het management en de ontwikkelingsafdelingen er alles aan gedaan hebben om risico’s door systeemfalen tot een aanvaardbaar minimum te herleiden.

Deze veiligheidsnorm wint steeds meer aan belang. Het zijn richtlijnen die afgeleid zijn uit de IEC 61508 – standaard voor de functionele veiligheid van E/E-systemen in de algemene industrie – waarin ISO 26262 zich specifiek richt tot de automobielsector. Functional safety volgens ISO 26262 is nauw verbonden met de IATF 16949 en zijn Core Tools.

Maak grondig kennis met ISO 26262

In deze meerdaagse opleiding vormt jouw organisatie een duidelijk beeld over het nut en de werking van de ISO 26262-norm voor functionele veiligheid. De coach introduceert medewerkers daarbij tot de normeisen voor systeem, hardware- en softwareontwikkeling.

✔ Bepaal zelf welke normelementen relevant en toepasbaar zijn voor jouw eigen organisatie en activiteiten.

Pas het kwaliteitsmanagementsysteem aan functional safety

In deze meerdaagse opleiding ga je grondig aan de slag in jouw eigen organisatie waarbij medewerkers gepaste opleiding krijgen en de coach meewerkt aan een implementatie van een ISO 26262-systeem.

✔ Beschik over een actieplan, kennis en templates om het kwaliteitsssysteem (verder) uit te bouwen richting ISO 26262.

Ga voor volledige ondersteuning naar het gewenste ASIL-niveau

Dit volledig traject bestaat uit de introductie- en implementatieopleiding, gecombineerd met tussentijdse coaching waarin de coach jouw multidisciplinair team begeleidt in een productontwikkelingsproject conform ISO 26262 en het gewenste ASIL-niveau.

✔ Werk samen naar het nodige Automotive Safety Integrity Level

Meer Thema's