Kwaliteit en organisatieontwikkeling

Onze opleidingen en coaching zijn er voor alle soorten bedrijven die willen groeien in kwaliteit en organisatieontwikkeling. Lees hier meer over onze oplossingen in ‘Kwaliteitsmanagement’, ‘milieu, veiligheid & duurzaamheid’, ‘Lean & Six Sigma’ en ‘softskills & teamwork’.

Ontdek onze sector overschrijdende oplossingen in Kwaliteit en organisatieontwikkeling

Op zoek naar een opleiding kwaliteitsmanagement in de brede zin? Ontdek onze sector overschrijdende oplossingen die jouw onderneming, processen en vaardigheden optimaliseren zowel op zakelijk als op menselijk en maatschappelijk vlak. Het aanbod binnen de zeer brede maakindustrie en diensten zijn toepasbaar in alle sectoren.

In alles wat we doen, is het doel jouw producten en diensten competitiever, efficiënter en effectiever maken.

Haal onze opleidingsgidsen in huis

✔ kom meer te weten over bepaalde topics
✔ vind snel & eenvoudig de bijpassende opleiding of begeleiding
✔ stippel leertrajecten uit met behulp van handige schema’s

 

 


Opleiding Kwaliteitsmanagement en kwaliteitstechnieken | Allanta opleidingen & coaching

Opleiding kwaliteitsmanagement volgens ISO 9001:2015

ISO 9001:2015 is gedefinieerd als de internationale norm die de vereisten voor een kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) specificeert. KMO’s en grote ondernemingen, die willen aantonen dat zij op consistente wijze producten en diensten leveren die voldoen aan klanteisen en regelgeving, stellen hun processen en kwaliteitsbeleid af aan deze populaire norm.

Ga naar onze ISO 9001:2015 opleidingen

Kwaliteitsmanagement volgens ISO/IEC 17025:2017

ISO/IEC 17025:2017 is een standaard die laboratoria gebruiken om een kwaliteitsmanagementsysteem te ontwikkelen en dat op zowel organisatorisch als technisch gebied. De ISO-norm specificeert algemene eisen aan de competentie van laboratoria betreffende het uitvoeren van testen en/of kalibraties, inclusief monsterneming.

Ga naar onze ISO/IEC 17025:2017 opleidingen

Kwaliteitstechnieken

Naast normopleidingen en het aanleren van interne auditorcompetenties, bieden we ook opleidingen en workshops aan gericht op kwaliteitstechnieken. In groepsverband of op maat van jouw organisatie maken onze coaches jouw team vertrouwd met onmisbare vaardigheden.

Ga naar onze audit-en kwaliteitstechnieken


Milieu, veiligheid, gezondheid en duurzaamheid | Allanta opleidingen en coaching

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Onze Allanta-coaches ondersteunen je bij het maatschappelijke luik van ondernemen.  Milieu, maatschappelijk verantwoord ondernemen en werknemerswelzijn staan vandaag immers bovenaan de lijst van maatschappelijke gevoeligheden. Wij leren je dan ook graag hoe je managementsystemen met betrekking tot milieu, duurzaamheid, gezondheid en veiligheid opzet en implementeert.

Energiemanagement volgens ISO 50001:2018
Milieumanagement volgens ISO 14001:2014
Gezond en veilig werken volgens ISO 45001:2018


Informatiebeveiliging en cybersecurity | Allanta opleidingen en coaching

Informatiebeveiliging en cybersecurity

Digitale informatie, netwerken en apparatuur zijn kwetsbaar en moet men nu meer dan ooit beschermen voor aanvallen van buitenaf.

Leer een informatiebeveiligingssysteem implementeren en auditeren

Specifiek voor de automobielindustrie gelden er eisen in informatiebeveiliging volgens bijvoorbeeld TISAX en eigen Information Security Officer.


Lean, Six Sigma en Operational Excellence | Allanta opleidingen en coaching

Lean, Six Sigma en Operational Excellence

Kwaliteit, supply chain en continu verbeteren gaan hand in hand. Samen met onze partners ondersteunen we organisaties in hun verbeteringsprojecten, of komt een coach langst voor een initiatie van een gekozen verbetertool.

SIX SIGMA verbeterprojecten
LEAN opleidingen
5S initiatie en implementatietrajecten


Softskills & teamwork | Allanta opleidingen en coaching

Softskills & teamwork

Kwaliteitsmanagement reikt verder dan systemen en processen. Bij continu verbeteren wordt de menselijke factor vaak onderschat. Via deze weg willen we een maatoplossing bieden voor werknemers, teamleaders en management zodat je samen als team (opnieuw) een work-life balance vindt die aansluit op een veranderende bedrijfscultuur.

Geen aparte opleidingskalender met softskill programma’s, wel webinars en coachmomenten rond digitaal welzijn, stress, teamwork.

Advies in werkbaar werk


Advies en operationale ondersteuning in managementsystemen of projecten

Jouw advies- of begeleidingstraject vertrekt steeds vanuit een persoonlijke en praktijkgerichte invalshoek waarin vertrouwen en transparantie voorop staan. Onze adviseurs reiken een mensgerichte totaaloplossing aan die rekening houdt met de specifieke eigenschappen van jouw onderneming en processen.

Ga naar onze advies en begeleidingsprojecten


Gap-analyses en Interne Audits

Schakel onze kwaliteitskenners in voor een gap-analyse of interne audit. Als onafhankelijke partner kijken we met een frisse blik en sector overschrijdende ervaring naar jouw managementsystemen, processen en producten of diensten. Ook op afstand.

Ga naar onze audits en diensten