25 september 2020

Efficiënt (samen)werken in het nieuwe normaal

In veel organisaties stoten collega’s steeds vaker tegen hindernissen die samenwerken of teams leiden bemoeilijkt.
Zeker nu de nationale bedrijfsvoering een verschuiving maakt naar meer telewerk komt men in nieuwe probleemsituaties terecht. Hoe communiceer, delegeer of betrek je medewerkers in deze nieuwe manier van online samenwerken? Wel, elke organisatie is uniek en vraagt dus ook een unieke aanpak op maat.

Kwaliteitsmanagement reikt verder dan systemen en processen. Bij continue verbeteren wordt de menselijke factor vaak onderschat. Via deze weg willen we een maatoplossing bieden voor werknemers, teamleaders en management zodat je samen als team (opnieuw) een work-life balance vindt die aansluit op een veranderende bedrijfscultuur. Geen aparte opleidingskalender met softskill programma’s in open formule, maar een sector overschrijdende service rond digitaal welzijn,  stress, teamwork of andere thema’s die aansluiten in de toekomstige context. Welke vaardigheden het efficiënt (samen)werken zou kunnen ondersteunen, zoeken onze experten graag samen met jou uit.

 

Ontdek in volgende cases herkenbare situaties en vooral tips hoe je efficiënt offline en online kan samenwerken in het nieuwe normaal.

 

De (verborgen) uitdagingen in samenwerken op afstand

Wat zijn de (verborgen) uitdagingen in samenwerken op afstand? We vroegen Griet Deca, Chief Happiness van Tryangle naar de mentale nadelen van thuiswerk.

Hoe laat je een team gemotiveerd samenwerken aan doelen?

KPI’s zijn essentieel om kwaliteit te blijven garanderen die de klant gewend is. Deze doelen worden te vaak door het management bottom-down opgelegd aan hun teamleaders, die dan vervolgens de werknemers moeten inlichten. Hoe goed de intenties van deze doelstellingen ook mogen zijn, op de werkvloer worden ze merendeel beschouwd als druk-verhogende opgelegde targets. Hoe laat je een team gemotiveerd samenwerken aan doelen?

Zo creëer je onderling vertrouwen bij thuiswerk

Online samenwerken werkt met onderling vertrouwen.  Maar wat als het vertrouwen er niet altijd is? Gebruik deze 4 tips om meer vertrouwen te geven en te krijgen bij thuiswerk.

Werkbaarheidscheque, check!

Organisaties die zich nog tot tot eind 2021 door Allanta laten begeleiden in werkbaar werk en verbeteringsacties op de werkvloer, genieten van financiële steun door de Vlaamse Regering. KMO’s krijgen daarboven op ook een verhoging van hun portefeuille voor opleiding en begeleiding. Wat de voorwaarden zijn en hoe je jouw ondersteuning aanvraagt bij het Departement Werk en Sociale Economie, lees je hier.

Gericht advies voor unieke teams in 4 stappen

Onze coaches willen je natuurlijk gericht bijstaan, want het team waar jij deel uitmaakt is uniek en heeft een eigen manier van samenwerken.  Laat ons jouw huidige werksituatie weten en waar het team tegenaan loopt, op basis van deze info stellen onze experten een module op maat voor.  De coach behandeld jouw aanvraag discreet en neemt zo snel mogelijk contact op voor een kennismakingsgesprek en trajectvoorstel. Laten we beginnen!

Start met je uitdaging te omschrijven met behulp van onderstaande vragen en krijg een oplossing op maat.

 

  4. Laat je e-mail achter en een expert neemt persoonlijk contact op.

   

   

  Onze coaches in teamwork en welzijn

  Griet en Kim van Tryangle

  Hoe online samenwerken met coach Kim en Griet Tryangle | Allanta vzw

  Hanneke Kennes

  Hoe online samenwerken met coach Hanneke Kennes | Allanta vzw

  Sylvia Mattens

   

  Hoe online samenwerken met coach Sylvia Mattens | Allanta vzw

  Bene Bailleul

  Hoe online samenwerken met coach Bene Bailleul | Allanta vzw

  Krystyna Krywen

  Hoe online samenwerken met coach Krystyna Krywen | Allanta vzw

  Omer Peremans

  Hoe online samenwerken met coach Omer Peremans | Allanta vzw

   

   

   

  Meer Thema's