18 april 2019

Haal het beste uit organisaties door innovatie – Deel 2

Allanta vzw is jouw korte lijn naar norminstanties en helpt bedrijven tot innovatie. Op welke manieren begeleiden onze experten organisaties het beste uit zichzelf te halen? Dat doen we op menselijk- en productniveau.

De rol van Allanta vzw in innovatie bij Kmo’s en grote bedrijven

Naast de korte lijn tussen de norminstanties en bedrijven (lees Deel 1) , draagt Allanta vzw in Hasselt op andere manieren bij tot innovatie. Deze vereniging schiet Kmo’s en grote bedrijven over Vlaanderen en Nederland te hulp met hun productieproces optimalisatie.

De doorslaggevende kracht voor innovatieve ideeën en projecten ligt bij invloedrijke productiebedrijven. Ontwikkelaars binnen de automotivemedische hulpmiddelen en voedingsveiligheid werken actief naar vooruitstrevende oplossingen. Zij ontwikkelen de gebruiksproducten van de toekomst.

Innovatie in een productieomgeving door procesoptimalisatie en managementsystemen

In een productieomgeving is het essentieel om efficiënt te blijven presteren en ondernemen. Maar het voortdurend bijsturen van productieprocessen is een serieuze uitdaging. De World Creativity and Innovation Day is een gelegenheid hierover na te denken.

Op-elkaar-werkende lijnen zijn nodig. Processen die zodanig optimaal functioneren waar met Lean Manufacturing, 5S en Six Sigma het verlies aan kwaliteit en fouten tot het absolute minimum gebracht worden. Het implementeren van kwaliteitsmanagementsystemen zoals de ISO 9001:2015 is een goede basis.

Innovatie bij werknemers met vaardigheden en juiste begeleiding

Optimaal functioneren geldt niet enkel voor processen en systemen, maar ook als manager, projectleider of productie verantwoordelijke moet je nieuwe inzichten blijven verwerven. Het management die samen met juist opgeleide teamleaders en werknemers aan hetzelfde zeil trekken, krijgen meer gedaan en zijn winstgevender. Belangrijk is steeds op de hoogte te blijven van nieuwe trends en regelmatig de denkoefening te maken waar er verbetermogelijkheden zijn. Continu verbeteren maakt organisaties kwaliteitsvoller en winstgevender door in te spelen op de steeds strenger wordende normen en klanteisen.

Voor ondernemingen betekend dit dat ze veel inspanningen moeten leveren om dit correct te monitoren. Dit is niet alleen een financiële investering, het kost een bedrijf ook tijd. Veel kmo’s willen zich liefst dan ook zo weinig mogelijk in deze tijdrovende activiteit verdiepen. Daarbovenop beschikt men vaak over onvoldoende kennis en bezetting  om nodige veranderingen correct op te sporen en aanpassingen voor te stellen.

Onze experten en coaches nemen met de juiste begeleiding en outsourcing deze zorg uit handen zodat organisaties meer en meer kunnen focussen op innovatie in infrastructuur en ontwikkeling. Op die manier draagt Allanta vzw bij aan efficiënte processen met het minimum aan kwaliteitsverlies en fouten. Met het gevolg dat organisaties bewuster omgaan met verbruik, milieu en verspilling.

Hoe innoveren met creativiteit?

Deel 3 vertelt meer hoe Allanta bijdraagt tot creativiteit bij bedrijven.
Lees ook de blog over de Werelddag van de Creativiteit en Innovatie (WCID).

Benieuwd waarin Allanta jouw organisatie kan ondersteunen?

Neem een kijkje naar onze opleidingskalender.
Of neem hier contact op.

Volg ons

Volg Allanta vzw op LinkedIn Volg Allanta vzw op Facebook

Meer blogs