Carine Vandervorst

Coach - MD en IVD

  • Medical Device Regulation
  • In-Vitro Diagnostica Regulation
  • ISO 13485
  • ISO 15189
  • ISO 14971
  • ISO 17025

 

Wie is Carine

Als jonge zestiger blik ik terug op een afwisselende loopbaan met een gemeenschappelijk doel: zorg voor kwaliteit, gezondheid en geest.

Mijn eerste werkervaring deed ik op in laboratoria en apotheken, maar na een postacademische HR opleiding verruimde mijn interessepallet. Ik maakte een carrière switch naar auditor en coach voor Medische Hulpmiddelen en In Vitro Diagnostica.  Intern/extern auditeren en het coachen vormen een geweldige verbinding tussen mijn wetenschappelijke interesses, het boeiende bedrijfsleven en de sociale vaardigheden die iedereen bezit.

 

Expertise en achtergrond

Na het behalen van mijn Apotheker Klinisch Bioloog diploma verliep mijn professionele loopbaan in klinische laboratoria, apotheken, ziekenhuisapotheken, CSA én in het onderwijs op hogeschool- en universitair niveau. Ik bouwde met succes een ISO 17025 – kwaliteitssysteem uit in laboratoria, ondersteunde rusthuizen bij de invoering van HACCP en trad op als hoofdauditor en technisch auditor voor BELAC, het Belgische accreditatieorganisme. Maar sinds 2008 ontdekte ik als auditor voor SGS de verrassende maar complexe wereld van fabrikanten van medische hulpmiddelen en in vitro diagnostica.

MDD en de IVDD hebben al geen geheimen meer voor me en nu heb ik mij helemaal ondergedompeld in de MDR en IVDR voor zowel fabrikanten, distributeurs, toeleveranciers als subcontractors. Een fascinerende wereld die nooit stil blijft staan.

Schakel me in voor onder andere

 

Aanpak

Tijdens opleidingen en workshops hecht ik veel belang aan de persoonlijke inbreng van elke cursist. Samen verkennen we het praktijkgerichte studiemateriaal. De afwisseling van informatie, groepsopdrachten, het vertellen van waar gebeurde verhalen, het zoeken naar oplossingen voor reële problemen en een verrassend spelelement maken van elke opleiding een avontuurlijke reis doorheen het ISO- en wetgevend landschap.

De unieke combinatie van praktijkervaring aan weerszijden van het certificatie- en accreditatiespectrum zorgt voor een professionele 360 graden aanpak bij de begeleiding van organisaties. Als expert hecht ik veel belang aan de mogelijkheden die je als  klant hebt om aan de verwachtingen van wet- en regelgeving te voldoen. Na een eerlijke en oprechte analyse informeer ik je over het begeleidingstraject en de mogelijke ondersteuning.  De vertaalslag van de regelgeving en normen naar de praktijk is immers het recept voor een geslaagde implementatie van QMS op maat van de onderneming én jou als mens. Een certificaat behalen is enkel en alleen de verdienste en de bekroning van het eigen werk van jou en jouw collega’s.

 

Blogs