Dimitri van Hilst

Coach - Automotive Quality

  • projectmanagement
  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • IATF 16949
  • Automotive Core Tools

 

 

Wie is Dimitri

Als kind had ik altijd al een voorkeur voor de complexere vraagstukken. Ik wil in de eerste plaats verder helpen door toegevoegde waarde te bieden in de domeinen rond kwaliteits-technieken en -normen. Dit kan zowel vanuit de context als lesgever, maar ook als medewerker. Ik probeer een samenwerking meer en meer als een resultaats-verbintenis te zien. Oog voor detail en grondig te werk gaan is daarbij onontbeerlijk.

 

Expertise en achtergrond

Ik ben ‘groot geworden’ in de automotive industrie, een soms harde maar steeds leerrijke omgeving. Daarom vind ik het een voorrecht om rechtstreeks van de OEM’s (Ford, Audi, VW, …) te hebben geleerd. Tot mijn ervaring reken ik zowel de rol van ge-auditeerde als van auditor, zowel de rol van team-leader als van manager.

Ik was werkzaam op meerdere plaatsen in de supply chain, gaande van ‘tier-one’ tot bij de OEM zelf. Zo was ik 12 jaar onderweg bij Syncreon Automotive, een ‘value-added’ logistieke dienstverlener. Qua processen kreeg ik daarbij te maken met pre-assemblage, just-in-sequence en export/CKD-projecten. Daarnaast ben ik een goede 10 jaar bezig als lead-auditor bij certificatie-bureau’s zoals DQS en BSI. In deze rol deed ik reeds audit-ervaring op in de logistiek, automotive, glas-industrie en de chemie.

 

Schakel me in voor:

 

Aanpak

Het is belangrijk om eerst goed te luisteren naar de klant en op basis daarvan een concept uit te werken. Het mag meer zijn dan enkel ‘raadgeven’, maar ook het helpen toepassen en daarna het eventueel bijstellen van een methodiek of strategie. Het is mijn overtuiging dat veel toegevoegde waarde schuilt in het aanbieden van concrete cases, oefeningen en zelfs testen. Ik leg een moeilijk concept het liefst uit a.h.v. eenvoudige voorbeelden uit het dagelijkse leven gegrepen.

Als Allanta Coach pas ik me niet alleen aan aan de klant, maar ook aan de toekomstige evoluties. Een voorbeeld daarvan is functionele veiligheid (ISO 26262) en hoe dit uitgelegd te krijgen in mensentaal.