VDA 19 Technical Cleanliness

Technische netheid in de automobielsector

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

 

Attention! This training will be taught in Dutch, unless there are non-Dutch speaking participants. In that case, the training will be taught in English.
The training materials are in English. 

Opleiding rond technische netheid in de automobielsector

In de industrie en dan vooral in de autosector, is technical cleanliness een cruciaal concept geworden. Door de miniaturisering van mechanismen en elektronica, moeten onderdelen almaar zuiverder worden. Dat is alleen mogelijk door vast te houden aan de strenge eisen in verband met technische netheid zoals gespecificeerd in VDA 19.

Miniaturisering

Doordat mechanismen en elektronica in auto's almaar kleiner worden, kunnen producenten er niet langer onderuit om onderdelen en sub-assembly's zuiverder te maken. Denk maar aan brandstoftoevoersystemen, smeringssystemen, koelsystemen, hydrauliek, stuurcomputers, ... Daarom investeren bedrijven in beheersystemen om de nodige zuiverheidsgraad van componenten en assembly's op robuuste wijze te waarborgen. Alleen al de keuze van de technologie maakt een degelijke kennis van de opties noodzakelijk. Maar ook de organisatie rond technische zuiverheid en de onderhoudssystemen ervan vragen om een robuust beheersysteem.

Technical cleanliness in VDA 19

De Duitse automerken en grotere eerstelijnsleveranciers (TIER 1, zoals ZF, Robert Bosch, ...) eisen het gebruik van VDA 19 in specifieke omstandigheden. Het wordt ook als eis gesteld in de ZVEI-regels voor de bouw van elektronische componenten.

VDA volume 19 is een meer gedetailleerde versie van de internationale norm ISO 16232, serie 'Road vehicles - Cleanliness of components of fluid circuits' en kan dus voor vele andere markten gebruikt worden en niet enkel voor de Duitse automobielindustrie en de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Het is de eerste norm die een uitgebreid overzicht biedt over de aanpak en de procedures die noodzakelijk zijn om de technische zuiverheid te karakteriseren die nodig is binnen de automotive supply chain.

Opleiding rond VDA 19 en Technical cleanliness

U heeft er alles bij te winnen om VDA 19 te kennen en de installatie ervan te overwegen. In vele gevallen zal de klant het zelf eisen. Maar ook als het nog niet zover is, is het goed om u hierop voor te bereiden. Schrijf u nu in voor deze Allanta-opleiding en kom te weten wat VDA 19 voor u kan betekenen. Denk maar aan kostenbesparing, maar ook kansen om het vertrouwen van bestaande klanten én prospecten te versterken, om uw markt uit te breiden, of reclamatie- en waarborgkosten te vermijden, ...

VDA 19 bestaat uit twee onderdelen:

 • Deel 1 omvat een richtlijn die de omstandigheden uitlegt voor de toepassing en de documentatie van methoden om de contaminatie door partikels te definiëren, en dat met het oog op de functionaliteit van onderdelen en/of sub-assembly's, en die aanbevelingen doet om cleanliness-inspecties te ontwikkelen die onderling vergelijkbaar zijn in termen van design en uitvoering.
 • Deel 2 omvat een richtlijn voor het opzetten, optimaliseren en onderhouden van een &'clean area', of &'cleanroom'.

Tijdens de opleiding komt u in aanraking met alle relevante aspecten van technische netheid in VDA 19.

Resultaten

After this workshop you will have the understanding of:

 • VDA 19 / ISO 16232 / ZVEI
 • How to consider the use of VDA 19 in the light of the customer specific requirements of a/o Bosch & IEE. 

Programma

 • Purpose of the workshop
 • Introduction
 • Area of application &ndash, Risk identification
 • Cleanliness: Definition
 • Cleaning Techniques
 • Structure of the VDA 19
 • Cleanliness Specifications
 • Selection of the inspection method
  • Extraction methods
  • Filters
  • Analysis Methods
 • Handling the samples
 • Qualification test & Blank Values
 • Documentation
 • Action plan in cases of NC results
 • Auditing

Jouw coaches

Ven Josse

Lead Auditor ISO 9001 & IATF 16949

Meer over Josse

Praktische informatie

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht