Teamwork: de kracht van het (zelfsturend) team

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

 

Als medewerkers niet de ,verantwoordelijkheid krijgen die ze ,nodig hebben om de hen toegewezen ,taken tot een goed einde te brengen, ,zijn taakeisen en ,regelcapaciteit niet ,in evenwicht. Dat leidt tot ,inefficë,ntie, ,productiviteitsverlies, conflicten, ,stress en burnout. De ,traditionele ,scheiding tussen denken en doen en ,het opsplitsen van ,processen in kleine ,deelprocessen is een manier van ,organiseren die geen ,antwoorden ,heeft voor de toegenomen noodzaak ,aan flexibiliteit en ,innovatie. ,Bovendien wordt het ,probleemoplossend vermogen op de ,werkvloer vaak danig onderschat&hellip,

Innovatief organiseren begint met het reduceren van de complexiteit van ,de ,organisatie. Wat geen waarde toevoegt, moet zoveel mogelijk ,worden ,beperkt. In een innovatieve organisatie hebben de ,medewerkers zelf veel ,regelmogelijkheden en is teamwerk gebaseerd op ,complete taken in plaats

van op gefragmenteerde deeltaken. Daarbij gebeurt de coö,rdinatie van de ,werkzaamheden zo veel mogelijk horizontaal. De focus ligt ,op ,resultaatgericht werken met een minimale hië,rarchie en met een ,minimum ,aan kritieke specificaties. In een innovatieve organisatie ,verrichten ,medewerkers complexe taken in eenvoudige structuren ,in plaats van ,eenvoudige taken in complexe structuren.

Programma

De workshop is opgebouwd rond een spel. De deelnemers werken allemaal ,bij &ldquo,Algemene Bouw- &, Constructiewerken&rdquo, - kortweg ABC. Dat is een ,bedrijf dat ,lego-huisjes bouwt. In drie rondes maken de deelnemers kennis ,met ,verschillende manieren waarop de productie bij ABC kan ,worden ,georganiseerd. Die leiden aanvankelijk tot productiviteitsverlies en ,heel ,wat ,conflicten en stress. Tussen de rondes door maken de ,deelnemers ,kennis ,met het belang van het evenwicht tussen regelnoodzaak ,en ,regelcapaciteit ,en met de kracht van (zelfsturend) teamwerk.

De workshop duurt een halve dag en wordt op locatie gegeven. Minimaal ,8, maximaal 16 deelnemers.

 

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor leden van de hië,rarchische lijn (middenkaders, leamleaders, brigadiers, ...) die verantwoordelijkheidszin en probleemoplossend vermogen in de basis van de organisatie willen ontwikkelen of stimuleren. Daarnaast is de worshop een ideale teambuildingsactiviteit voor startende teams of bij de introductie van verbeterteams of veranderingstrajecten.

Praktische informatie

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht