Welzijn op het Werk

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

 

De wetgever verplicht werkgevers tot het in kaart brengen van de psychosociale risico&rsquo,s maar nergens wordt vermeld hoe dat dan precies moet gebeuren. Daardoor komen de goede bedoelingen van de welzijnswet in de praktijk vaak niet tot leven. En dat is jammer: hoe beter het welzijn van werknemers scoort, hoe beter het gesteld is met de productiviteit en de innovativiteit in de organisatie. En hoe slechter het met het welzijn is gesteld, hoe groter rechtstreekse en onrechtstreekse verliezen door ziekte en conflictverzuim, arbeidsongevallen,communicatiestoornissen,nonchalance of zelfs sabotage&hellip,

Welzijn thuis en op het werk zijn niet van elkaar te scheiden. Het welzijn thuis behoort niet tot de verantwoordelijkheid van de werkgever. Maar dat geldt in grote mate wel voor het welzijn op het werk. En daar is de laatste tijd hoe langer hoe meer om te doen. Sinds stress en burn-out tot de psychosociale risico&rsquo,s worden gerekend en er stemmen opgaan om ze ook als beroepsziekten te laten erkennen, komen werkgevers alsmaar meer onder druk te staan om een welzijnsbeleid uit te tekenen. Alleen: hoe doe je dat dan?

Programma

In de voormiddag onderzoeken we waarom werkbaar werk belangrijk is. Er is natuurlijk de wetgeving. Maar willen we allemaal niet gewoon gelukkig zijn? Daarna gaan we in op de arbeidsorganisatie: wat maakt dat zoveel organisaties eigenlijk eerder een bron zijn van conflict? En hoe zit het met het evenwicht tussen verantwoordelijkheid hebben en krijgen en verantwoordelijkheid mogen, willen of kunnen nemen? Daarbij speelt communicatie op verschillende manieren en vlakken een belangrijke rol - zeker in het licht van teamwerk en bij de organisatie van zelfsturing.

In het volgende luik komt de inventarisatie van de psychosociale risico&rsquo,s aan bod. Daarvoor gaan we aan de slag met gemakkelijk bruikbare instrumenten die leiden tot het formuleren van concrete acties waar elk team of elke afdeling tot op zekere hoogte direct mee aan de slag kan.

In het laatste deel leren deelnemers prioriteiten en gewicht toekennen aan voorgestelde acties en zien ze hoe ze ervoor kunnen zorgen dat concrete taken ook in praktijk worden omgezet.

  • De workshop duurt een volle dag.
  • De workshop kan op locatie worden gegeven.
  • Minimum acht, maximaal zestien deelnemers.

 

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor iedereen die te maken krijgt met het thema &ldquo,welzijn op het werk&rdquo,: preventieadviseurs, vertrouwenspersonen maar ook leden van de hië,rarchische lijn (middenkaders, teamleaders, brigadiers,&hellip,) die meedraaien in verbeter- of verandertrajecten.

Praktische informatie

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht