Allanta Food – Voedselveiligheid volgens HACCP, BRC, IFS en ISO/FSSC

De Food sector wordt overspoelt met specifieke eisen en wetgeving die de voedselveiligheid moeten blijven garanderen. Zowel nationaal als Europees en internationaal zijn er verschillende kwaliteitsnormen opgelegd. Niet simpel voor fabrikanten en distributeurs van levensmiddelen en verpakkingen. Allanta Food adviseert je naar een juiste opleiding in voedselveiligheid en begeleidt je bij het opzetten van een managementsysteem volgens HACCP, BRC, IFS en ISO/FSSC.

Opleidingen in voedselveiligheid en etikettering

Vroeg of laat confronteert een (voedings)crisis onverwacht jouw bedrijf. Hoe ga je om met een (bijna) incident? Beschikt de organisatie over een strategie omtrent informatievoorziening en communicatie? Een antwoord op jouw uitdagingen in de voedingssector vind je in ons uitgebreide aanbod Allanta Food opleidingen. Wij begrijpen de specifieke situaties van de organisatie en behandelen, indien nodig, jouw behoeften discreet in alle vertrouwen. Daarom zijn onze bedrijfsinterne opleidingen ideaal om jouw talenten en die van de medewerkers verder te ontwikkelen.

HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points)

HACCP, Hazard Analysis Critical Control Points, is een systeem gebaseerd op 7 principes die voedselveiligheid garanderen. Belgische en bij uitbereiding Europese voedingsbedrijven moeten wettelijk in hun processen de gezondheidsrisico’s voor consumenten vastleggen om zo bedreigingen te voorkomen.

BRCGS Food Safety (BRC Food) & BRCGS Packaging Materials

De BRC Global Standard for Food Safety (BRC Food)  werd oorspronkelijk door de Britse retailsector opgezet voor de huismerken, maar is tegenwoordig de meest universele voedselveiligheidsnorm voor productiebedrijven in de voedingsindustrie. Ook voor fabrikanten van verpakkingen voor levensmiddelen is een standaard beschikbaar, namelijk de BRCGS Packaging Materials.

IFS Food (International Featured Standard) en IFS Logistics

IFS Food 6.1 is een internationale norm voor het auditeren van toeleveranciers van retailers en andere bedrijven in de voedselketen. Deze norm is de Frans/Duitse tegenhanger van de BRC Food en werd oorspronkelijk opgezet door retailers en groothandelaren. Ondertussen is het een internationaal erkende standaard, toepasbaar bij alle levensmiddelenfabrikanten. IFS Food 6.1 en Logistics 2.2 bieden een kader om bedrijven in de voedselketen objectief met elkaar te vergelijken en te auditeren.

FSSC en ISO 22000

FSSC 22000 is een onmisbare voedselveiligheidsstandaard voor de hele voedselketen. Hij bundelt enerzijds de ISO 22000, die steunt op de HACCP-principes,  en anderzijds een andere ISO-norm met het basisvoorwaardenpakket in voor dat specifiek deel van de keten.

Food Defense

Een systeem rond Food Defense zorgt voor het beveiligen van de productiefaciliteit tegen opzettelijke verontreinigingen. Dit is in tegenstelling tot het systeem voor voedselveiligheid (HACCP) dat onopzettelijke verontreinigingen wil tegengaan. Omdat Food Defense op een groot aantal domeinen impact heeft binnen een organisatie (onthaal, HRM, technische dienst, sales, contractors) is er een behoefte aan een breed draagvlak binnen de organisatie alsook een zeer duidelijke transparante aanpak.

Etikettering en voedselinformatie

Schakel ons in voor advies en outsourcing

Jouw advies- of begeleidingstraject vertrekt steeds vanuit een persoonlijke en praktijkgerichte invalshoek waarin vertrouwen en transparantie voorop staan. Onze adviseurs reiken een mensgerichte totaaloplossing aan die rekening houdt met de specifieke eigenschappen van jouw onderneming en processen.

Schakel onze Allanta Food experten in voor jouw proces- of productaudits. Als onafhankelijke partner kijken we met een frisse blik en sector overschrijdende ervaring naar jouw managementsystemen, processen en producten.